Samet Aybaba, Adana Demirspor'dan 3 haftada gönderildi!

Orhan Gülek
29.08.2021 - 14:11 | Son Güncellenme: 29.08.2021 - 15:57

Adana Demirspor'u Süper Lig'e taşıyan teknik direktör Samet Aybaba, görevinden resmen ayrıldı.

Samet Aybaba, Adana Demirspor'dan 3 haftada gönderildi!

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de ilk 3 haftada 2 puan toplayan Adana Demirspor'da görev değişikliği yaşandı.

26 yıl aradan sonra adını Süper Lig'e yazdıran Adana Demirspor'da mavi-lacivertli takımı Süper Lig'e taşıyan teknik direktör Samet Aybaba görevinden ayrıldı.

Aybaba, TFF 1. Lig'de takımı şampiyon yapmıştı

TFF 1. Lig’de 2020 - 2021 sezonu şampiyonu Adana Demirspor, 26 yıllık Süper Lig hasretini sona erdirmişti. Adana temsilcisi, özellikle Samet Aybaba'nın göreve gelmesiyle önemli bir ivme yakaladı. 

Yenilgisiz şampiyon yaptı

Bu başarı da en büyük pay sahiplerinden biri olan Samet Aybaba, 12 puan farkla 4.sırada aldığı takımı yenilgisiz şampiyon yaptı

Düştüğü sezon da görev yapmıştı

Aslen Adanalı olan Samet Aybaba, takımın başına geçtikten sonra 12 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik alıp yenilgisiz zirvede sezonu tamamladı. Samet Aybaba 70 puan ve averajla şampiyonluk yaşarken 1994-95 sezonunda Adana Demirspor'un Süper Lig'e veda ettiği sezonda da görev yapmıştı

Murat Sancak: "Balotelli ile alakası yok"

Yapılan ayrılık haberi sonrası açıklamada bulunan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, istifa olayının Konyaspor maçında büyük tepki gösteren Balotelli ile ilgili olmadığını ifade etti. A Spor'a konuşan Sancak "Samet hoca ile anlaşarak ayrıldık. Aldığımız puanlar da ortada. Farklı yerlere çekilebilir Balotelli gibi ama alakası yok. Balotelli çok değerli bir futbolcu. 55. dakikada hangi oyuncu çıkarılsa tepki gösterir. Altında başka bir şey aramanın alemi yok." şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Konyaspor ile oynanan mücadeleye ilk 11'de başlayan Balotelli, son derece etkisiz bir performans sergilemiş ve 57. dakikada yerini Ezeh'e bırakmıştı. Bu oyuncu değişikliği sonrasında Balotelli'nin tepkileri mücadeleye damga vurmuştu.

Oyuncu değişikliği tabelasında kendi forma numarasını gördükten sonra saha kenarına yavaş adımlarla gelen Balotelli, kulübede uzun süre bağırmış ve tepkisini gösterirken yanındaki takım arkadaşına da fiziksel müdahalede bulunduğu kameralara yansımıştı.

Senin için hazırladığımız haberler