Yılmaz Bal'dan 'Oğulcan' itirafı! Galatasaray...

01.06.2020 - 15:01 | Son Güncellenme: 01.06.2020 - 15:01

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, transferde adı Galatasaray'la anılan Oğulcan'la ilgili "Farklı planları var. Takımı için elinden gelen her şeyi yapıp ayrılmak istiyor" dedi.

Yılmaz Bal'dan 'Oğulcan' itirafı! Galatasaray...

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Oğulcan'ın Galatasaray'a transfer olacağına yönelik iddialarla ilgili konuşan Bal, yetenekli oyuncunun ayrılacağının sinyallerini verdi.

 

Yılmaz genç oyuncu hakkında "Kendisiyle görüşüyoruz, benimle birebir görüşmesinde geleceğiyle ilgili farklı düşüncelerinin olabileceğini söyledi. Oğulcan’ın, eğer gidecekse önümüzdeki 8 maçta çok fayda sağlayıp, elinden gelen her şeyi Rizespor için yaparak gitme isteği var." şeklinde konuştu.

 

"Gökhan Akkan için teklif almadık"

Yılmaz Bal, 25 yaşındaki kalecileri Gökhan Akkan için resmi bir teklif almadıklarını aktararak, "Dario Melnjak için de Fenerbahçe’den ne geçtiğimiz sezon ne de bu sezon bana gelen hiçbir teklif olmadı. Melnjak’a yurt dışından birkaç kulübün ilgisi var. Bir İngiliz takımının ilgisi mevcut." diye görüş belirtti.

 

"Kiralık yabancı oyuncuların sözleşmeleriyle ilgili kurallarda bir boşluk var"

Yılmaz Bal, yurt dışından kiralık olarak gelen futbolcuların sözleşmeleriyle ilgili kurallarda boşluk olduğunu belirtti.

Salgından dolayı mayıs ayında evlerine dönmeyi bekleyen oyuncuların 1-2 ay daha kendileriyle olacağını hatırlatan Bal, şunları kaydetti:

"Bu büyük bir sıkıntı. Çünkü tekrar bu oyuncuların gelmiş olduğu kulüplerinden izin almak gerekiyor. İzin aldıktan sonra da bunun ekonomik boyutu var. Çünkü bizde maaş 10 ay, yurt dışında ise 12 ay. Onun sıkıntısı yaşanabilir. Bununla ilgili gerek TFF gerekse FIFA net bir tavır koymadı. Kiralık yabancı oyuncuların sözleşmeleriyle ilgili kurallarda bir boşluk var. FIFA’nın sadece bir tavsiye kararı var. Yarın ligler başladığı zaman biz dahil birçok kulübümüz bu sıkıntıyı yaşayacak diye düşünüyorum."

 

"Protokol haberleri geliyor" demişti

Yılmaz Bal, 25 Mayıs'ta Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında ise Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada Oğulcan Çağlayan hakkında, "Oğulcan Çağlayan'ın hangi takıma gideceğini bilmiyorum. Diğer takımlardaki oyunuclara teklifler gittiğini duyuyoruz. Bazı protokollerin yapıldığı haberi geliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler