Yılmaz Vural: "Guti'ye şans vereceğinize Türk teknik direktöre şans verin"

20.03.2019 - 19:07 | Son Güncellenme: 20.03.2019 - 22:07

Yılmaz Vural: "Guti'ye şans vereceğinize Türk teknik direktöre şans verin"

Teknik direktör Yılmaz Vural, A Spor'da yayınlanan programda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Vural, Şenol Güneş'in milli takımın başına geçmesi ve VAR ile ilgili açıklamalar yaptı.

Vural'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Beşiktaş gibi takımın teknik direktörü olmayı tabii ki isterim. Burak Yılmaz transferinde biraz mırıldanma oldu ama daha sonra kral denmeye başladı yeniden.

Medipol Başakşehir şampiyon olur diye düşünüyorum. Abdullah Avcı kulübü bana gezdirdi. Başaklehir'in  bir toplantı salonu var Birleşmiş Milletler gibi. Avcı Türkçe konuşuyor anında yabancı futbolculara tercüme ediliyor. Sonuç olarak böyle yapılıyor. Diğer kulüplerde böyle bir imkan yok sanırım. Böyle bir ortamda çalışılıyor. Oyuncuların ödemeleri zamanında yapılıyor. Bir tane mutsuz oyuncu yok. Çok cddi bir kulüp Başakşehir. Tesisleşmeyle altyapıyla çok iyi bir kulüp. Başakşehir'de bir uydu kent gibi oldu. Yapılaşması çok modern.  Geleceği olan bir takım ve proje takımı. 

Başakşehir çok iyi oyunculara sahip. Sakatlandığı zaman onun yerine oynayacak iyi oyuncular var. Çok uzun süreli değil yeni bir takım. Futbolda yaşa takılmam ben. Çalışma olayı bu. Deneyimde öyle edilecek bir şey değil. Bu VAR sistemini Türk futbolunda önemini çok iyi anlayacağız. Büyük takımların arasına Malatyaspor, Antalyaspor girmeye başladı. E Başakşehir lider. VAR futbolu sisteme adalet getirdi. 80'e yakın karar değiştirilmiş. Demek ki çok önemli bu. VAR'ı destekleyelim. 

Beşiktaş başarma ruhunu kaybetti sanki. Sonuç olarak Şenol Güneşin ayrılması gerekiyor. Yeni görevi var artık. Fikret Orman, 'Guti'ye şans vermemiz gerek' dedi. Ona şans vereceğine bir Türk teknik direktöre şans ver abi. Sonuç olarak bir Türk arkadaşımıza verseniz bu şansı yabancılar kadar o da yapar. 

Nedir bu federasyon başkanlığını yapmak? Futboldan gelmişse, yabancı değilse, futbolun içinde olmaksa, ben 36 farklı sözleşme yaptım. Türkiye'nin her yerinde çalıştık. Yapılacaksa bunu bizden daha iyi kim varsa gelsin yaparım derse yapsın. Bende yaparım derim. Bunu yapmak için futbol federasyonu özerk yapısı sizin lehinize çalışmalı. Size ona göre bir ortam olmalı yoksa yapamazsınız. Hepsi bizim arkadaşımız oturup konuşuyoruz. Yanlış anlamasınlar bizi.

Ben Akhisarspor ile görüştüm. Çok da doğru buluyorum yaptıklarını. Biz düşersek borçsuz düşmek istiyoruz dediler. Cem arkadaşımıza görevi verdik orada. Başarmasını bekliyoruz. Şimdi başka bir teknik direktör getirip yeniden borçlanmaya gerek yok. Düşündükleri doğru. Kadrolar da iyi oynuyor ve organize olmaları gerek.

Fenerbahçe geri kalan maçlarını kazanabilse bir bakacaksınız lig 5. olacak. Beşinci sırada yer alan Yeni Malatya ile arasında 6 puan fark var. Ligden düşmeye aday takımların 27 puanı var. Her şey olabilir bu ligde. 

Şenol Güneş duruşuyla, felsefesiyle milli takıma yakışıyor. İnşallah başarılı olur. Medyayla oturup konuşması Lucescu ile konuşması gerçekten çok doğru yaptı. 

Milli takıma çağrılan oyuncuların eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Hoca oyuncuları tanıyor ve biliyor. Genç ve deneyimli oyuncuları da aldı. Bir Mehmet Topal sanırım kadrodan çıkartıldı. Uğurcan Çakır çok iyi maçlar çıkarıyor. Bakıyorum baya da Avrupa'da oynayan oyuncularımız var. Merih, Okay, Cengiz, Zeki...

Senin için hazırladığımız haberler