Yılmaz Vural: "Nihat Özdemir'in sözlerine çok içerledim"

04.09.2020 - 21:01 | Son Güncellenme: 04.09.2020 - 21:06

Yılmaz Vural haberleri... Son olarak Akhisarspor'u çalıştıran teknik direktör Yılmaz Vural'dan Nihat Özdemir açıklaması geldi. Peki, Yılmaz Vural neler söyledi? İşte detaylar...

Yılmaz Vural: "Nihat Özdemir'in sözlerine çok içerledim"

Geçen sezon TFF 1. Lig ekiplerinden Akhisarspor'u çalıştıran Yılmaz Vural çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Üç tane düşen takımı ödüllendiriyorsunuz"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Vural, "Süper Lig'de düşmenin kaldırılmasının bir sportif karar olmadığının herkes farkında... Aslında tam bir fırsattı; her şeyi yeniden düzenlemek adına... Ben 20 takımlı lige karşı değilim. Ancak lig bittikten sonra küme düşme kararının alınması biraz formalite oldu. Dolayısıyla Akhisar ve Bursaspor'un 'Biz de Süper Lig'e çıkalım' itirazı haklı. Süper Lig'de kalmak 150 milyon TL. Üç tane düşen takımı ödüllendiriyorsunuz" dedi.

"Harcama limitleri konusunda devletimizin işe el atmasını istiyorum"

Harcama limitleri ile ilgili ise Yılmaz Vural, "Harcama limitleri konusunda devletimizin işe el atmasını istiyorum. Kulüplerin şirketleşmesi fikrini de destekliyorum. Oluncu yetiştirerek, satarak gelir getireceksiniz. 1923 nerede, 2020 nerede dernek statüsü değişmeli. Almanya bir denge yayıpor. Yüzde 49 şirket, yüzde 51 dernek yapıyor. Böylece kulübü halktan da koparmıyor. Vakıf, dernek ve şirket statüsünü birleştirip değerlendirmek gerekiyor Türkiye'de... çünkü vakıfta satış yapamazsınız. Şirket olursa, şirkete devrettiğim mal, şirket tarafından satılabilir.  Dernek statüsü lazım halktan koparmamak için şirket statüsü lazım halktan koparmamak için. Bunların sentezini oluşturmak gerekir. Taraftarın sahiplenmesi için dernek statüsü de bütünüyle terkedilemez. Bize kimsenin bir şey danıştığı yok ki... Bizler hikâyeden adamlarız" ifadelerini kullandı. 

"Geçen gün ben Nihat Özdemir'in sözüne içerledim"

Nihat Özdemir'in "Biz antrenörlerin sözlerine göre değil, kulüplere göre hareket ederiz" sözü ile ilgili olarak ise tecrübeli teknik direktör "Geçen gün ben Nihat Özdemir'in sözüne içerledim. Bizler geçicimiyiz. 35 yıldır ben Türk futbolundayım. Bundan evvel de Türk futbolunu antrenörler dizayn etti. Özerkleşmeyi onlar getirdi.  Nihat Özdemir yanılıyor. Kulüpler nasıl kalıcı, nerede Diyarbakırspor, Mersin İdman Yurdu nerede Aydınspor? Orduspor nerede' Benim Mersin İdman Yurndu'ndan 650 bin Euro alacağım var. Nereden alacağım bunu. TFF'den almam gerekir.  Madem kulüplerden TFF sorumlu, o zaman paramı TFF'den almam gerekir. TFF bu kulüplerin kapanmasını denetlemeli.

"Hızlandırılmış kursla antrenörlük mü olur?"

Denetlemiyorsu, bu ziyanı karşılamalı. Özellik de antrenörlere yapılar muamele üvey çocuk muamelesi. Süper Lig'de lisansı olmayan 7 tane teknik direktör göreve getirildi. Nasıl olur, bunlar senin eğitiminden geçmeden teknik direktör olurlar. A ve B Lisansı kursları birlikte düzenleniyor. Hızlandırılmış kursla antrenörlük mü olur? Bu bir deneyimdir. Bu saçmalık. Bunlar oynamayı ve yaptırmayı aynı sanıyorlar. Antrenörlük oyunculukla aynı şey değildir. Bu bir süreçtir, öğrenilmedir.  400 bin Euro para alan antrenör, 2 milyon Euro kazanan futbolcuya nasıl söz geçirecek." şeklinde konuştu.  

Senin için hazırladığımız haberler