Yılmaz Vural yabancı oyuncuları hedef aldı: Birkaç sene önce olsa döverdim

Orhan Gülek
03.05.2021 - 23:12 | Son Güncellenme: 04.05.2021 - 10:35

BB Erzurumspor teknik direktörü Yılmaz Vural, 3-1 yenildikleri Fenerbahçe maçı sonrası yayıncı kuruluşa flaş açıklamalarda bulundu

Yılmaz Vural yabancı oyuncuları hedef aldı: Birkaç sene önce olsa döverdim

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’in 39. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştı. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadelede BB Erzurumspor, Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldu.

Karşılaşma sonrası BB Erzurumspor teknik direktörü Yılmaz Vural, çarpıcı açıklamalarda bulundu

"Bir karakter koymamız gerekiyordu ikinci yarı"

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren tecrübeli teknik adam Vural  "Daha farklı sonuç olurdu. Mesela 3-3 bitebilirdi. Dakika 5 ben hep VAR'dan yana konuşmuşumdur Bu VAR'ın ne olduğunu hala anlayamadık. Bir sürü iş. Oyuna adapte olmaya çalışınca hemen gol yiyorsunuz ve ardından 2 gol daha yiyorsunuz. Rakip ilk yarı 4 pozisyon buldu biz hiç bulamadık. Bir karakter koymamız gerekiyordu ikinci yarı. Biz ikinci yarı 5 pozisyon bulduk, rakip 4. Özgür diye bir oyuncu aldık oyuna. Özgür 46'da girdi oyuna. Görüldüğü üzere girdi büyük takıma karşı oynadı ve golünü attı. Ne mutlu ki böyle bir oyuncuyu ülke futboluna kazandırdık. Kutluyorum kendisini. Oltan'ın kafa vuruşunda ben gol diye ayağa kaltkım ama ne yazık ki auta çıktı. Oltan bu konularda üstat. Pozisyon bulduk ama maalesef sonu. eşittir 3-1 mağlup oldu. Üzülüyor insan tabii. Fenerbahçe ile oynuyorsunuz. 1-0 geride başlıyorsunuz. Kutluyorum onları da. Onlar kazanmasa ikincilik şansını da zora sokacaklardı. Ender penaltı mı diye sordum, o da ben bir şey diyemem dedi."

"Rahat takım yok"

Ligde kalan maçlara odaklandıklarını dile getiren Vural "Önümüzde 2 maç var. Kasımpaşa ve Alanya ile oynayacağız. Bu zorlu 2 maçtan 6 puan hedefi ile oynamak zorundayız. 43 puan yaparsak herkes birbiriyle oynuyor. Rahat takım yok. Buradan ne alacaksak aldık. Geç olduğu için burada kalacağız, yarın hareket edeceğiz. Maalesef öyle bir dönemde hocalık başladı ki çarşamba-pazar, çarşamba-pazar... Takımımız bugün 2. yarı Fenerbahçe'den daha iyi oynadı diyebilirim sonuca rağmen. İnatçılıkları, teslim olmamaları, mücadeleleri takdire şayan." ifadelerini kullandı.

"UEFA'ya gidip şikayet ediyorlar"

Karşılaşmanın ikinci yarısında ikna etmeye çalışmasına rağmen oyuna gimek istemeyen forvet oyuncusu Gomes için ise Yılmaz Vural şu ifadeleri kullandı:

"Maç öncesi 3-4 yabancı kardeşimiz ki bu kardeşlerimiz maalesef 2 ay paralarını almasınlar takım içinde olmalarını unutuyorlar UEFA'ya gidip şikayet ediyorlar. Ben 35 yıl boyunca tam zamanında paramı almadım. Çünkü biz buranın çocuğuyuz. Yabancılara sunulan imkanlar o kadar bağlayıcı oluyor ki oynasın oynamasın her şeyi alıyor. Yabancı kardeşlerimin dördünü kadroya alamıyorum UEFA'ya gidiyorlar. 60-70 bin Euro verseniz konu kapanacak. Vermezseniz 1 milyon Euro gibi ödeme olacak. Vermeyenler cezalandırılıyor gibi bir durum söz konusu oluyor. Burayı dingonun ahırı gibi sanıyorlar. Dolayısıyla biz karar alıyoruz. Yönetim de aldığımız karara saygı duydu. Aatif, El Kabir ve da Costa problemi yaşadık."

"Cumhurbaşkanım, maalesef yabancılar bize neler yapıyorlar görün"

Ayrıca oyunan çıkan bir oyuncunun soyunma odasında küfürler ettiğini söyleyen Vural "Çıkardığım bir oyuncu da soyunma odasında etmediği küfür kalmamış (Novikovas). Ahlaksız bu ya. Dingonun ahırı gibi bu ülkede at koşturuyorlar. Bu yabancı kararı kim verecekse... Ne oldu 18 yaşındaki çocuk, herkes oynatabilir mi. Bu ülke bizim. Burası Türkiye. Gelirken bir sor ödeme nasıl yapılıyor. Büyük takımlar dahil zamanında ödeme yapmıyor. Siz maç kazanın ki kazandığınız parayla paranızı alın. Kazan al paranı. Yok her halükarda ben bu takımı düşürmemeye gelmedim, şampiyon yapmaya gelmedim. Bir de insan bu şartları bilir. Bu takımda 20 küsür oyuncu var. Bu paralar ciddi paralar. Haklı oldukları konularda  haksız duruma düşüyorlar. Gomes de bugün acayip küstahlık yaptı. Novikovas da soyunma odasında acayip küstahlık yaptı. Mümkünse otele bize götürmesinler. Biz kimsenin oyuncağı değiliz. Sen kim oluyorsun ki? Lütfen yönetici arkadaşlarım, Cumhurbaşkanım... Maalesef yabancılar bize neler yapıyorlar görün." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler