Yılmaz Vural: "Puan farkını üçe düşürdük"

01.12.2018 - 18:49 | Son Güncellenme: 01.12.2018 - 18:49

Spor Toto 1. Ligi'n 14. hafta karşılaşmasında Adana Demirspor 2-0 öne geçtiği maçta Boluspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti.

Adana Demirspor teknik direktörü Yılmaz Vural maç sonu yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Vural'ın açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Boluspor'u kutlamak lazım. Maçın başında net pozisyonları var. Atamazsanız bizim geçen haftaya düştüğümüz durum oluyor. Biz pozisyona girdik attık. Az girdiğimiz pozisyonlarda net. 2-0 ile ikinci yarıya başladık ve oyuncularımızı uyardık. Birkaç pozsyonu uaklaştıramadık ve golleri yedik. Sonucunda tabii üzülüyor insan. 2. değişiklikten sonra daha ofansif oynamaya başladık. 88 ve 90. dakikada kırmızı kart gören arkadaş bizi yalnız bıraktı. Oyunu kontrolümüze aldık. Boluspor, Gençlerbirliği ile inanılmaz bir giriş yapmıştı lige. Puan farkını üçe düşürdük. Diğer maçların sonuçları bizi ilgilendiriyor artık. Taraftarımız çok istiyor. 24 yıl dile kolay.  İnşallah bize olan güveni boşa çıkarmayız. Oyuncular istiyor, yönetim istiyor. Herkes çok istekli. Sonuç olarak hakemler de çok iyi maç yönettiler tebrik ediyorum."

Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Boluspor’un önemli pozisyonlar bulduğunu ancak değerlendiremediğini söyleyerek, “İki haftalık bir çalışma sonucunda denileni yapmaya çalışan, antrenör felsefesini sahada uygulamak adına elinden geleni yapan bir takım var. Bu farklılığı görmek kazanmanın dışında beni çok mutlu ediyor. Çocuklarla, taraftarımızla, yönetimimizle her şey çok iyi gidiyor. Tabi ki bütün bu iyi gidiş oyuna yansıyor. İnanılmış bir antrenör, inanılmış bir oyuncu grubu, buraya kadar gelip bizi destekleyen taraftar grubu ve yönetim var. Bunlar, oyunun başlangıçta bizim lehimize olmasının önemli işaretleriydi. Boluspor’un hakkını vermem lazım. 3 tane çok önemli pozisyonları var. Kalecimiz Kurtuluş’un çıkardığı toplar var. Bizim de 2 pozisyonumuz var. İkisi de gol oldu. Futbol böyle bir oyun. Orada 1 tanesini kalemizde görsek oyun başka mecralara gelebilirdi ama Boluspor bu pozisyonları değerlendiremedi” diye konuştu. 

Karşılaşmada 10 kişi kaldıklarında nasıl önlem alacaklarına yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Vural, “Genelde başımıza gelmez diye yapılmaz bu çalışmalar. O da tuttu ve sonuç olarak topu aldık, kontrol ettik. 5 dakika gibi uzatma süresi bir hayli fazlaydı. Akabinde 1,5 dakika daha ilave oldu. Düdük öttüğünde top artık bizdeydi. Sonuç olarak Boluspor gibi güçlü bir rakibi 3-2 kazanarak korkunç bir moral bulduk. Açık ara giden bir rakibimizle 3 puan fark kaldı. 20 tane kalan maçta aynı ciddiyetle, her gün üstüne koya koya gideceğiz. Bunu söylememin nedeni, ben buraya geleli 15 gün oldu. 15 gün önceki Adana Demirspor değil bu. Her gün üstüne koyarak gittiği çok pozitif gelişmeler var. Bu yüzden de mutluyuz. Özlediğimiz yere gelecek sonuçları alarak bu sene inşallah Adana Demirspor takımı layık olduğu yere getiririz” ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler