Yılmaz Vural: "Yönetici kardeşlerimizin çoğu hobi olarak bakıyorlar bu işe"

24.10.2018 - 04:13 | Son Güncellenme: 24.10.2018 - 04:13

Teknik Direktör Yılmaz Vural, TGRT Haber'de yayınlanan 'Maç Yeni Başlıyor' programında Sabri Ugan'ın sorularını yanıtladı. Vural'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Teknik Direktör Yılmaz Vural, TGRT Haber'de yayınlanan 'Maç Yeni Başlıyor' programında Sabri Ugan'ın sorularını yanıtladı. 

Vural'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ben de geçen hafta maçtayım devre bitmeden 3 oyuncu maçtan çıkmak zorunda kaldı. Fatih hocanın düşüncelerini merak ettim şimdi. Bursaspor ikinci yarı daha iyi oynadı. Hoca genelde oynamıyorsam oynatmayım mantığıyla oynatandır. Yani, rakibi önde basmaya çalışıyor. Sakatlar sonrası Galatasaray'ın çıkacağı kadro da kötü bir kadro değil.


O zaman sen niye seçtin bu adamı kardeşim? Ben bir oyuncuyu seçerken nasıl yurt dışına gidip 3-4 kere izliyorsam, git hocayıda aynı şekilde izle. Sen milyon euro'luk takımı emanet edeceksin buna. Şaka maka değil. Bir maç kazanırsan 2 küsür milyon tl para kazanıyorsunuz. Artık maç kazanmak çok önemli. Takım maç kazanacaksınız, başarılı olursanız atkı falan satacaksınız vs ekonomi düzelecek. Dolayısıyla takım ekonomik olarak hayatta kalacaktır.

Yönetici kardeşlerimizin çoğu hobi gibi bakıyorlar bu işe. Bu iş hobi olamaz kardeşim. En kötü kulübün bütçesi Süper Lig'de 70-80 milyon lira. Çok ciddi para bu. Sen bu parayı kazandığın yere bakıyorsun 70-80 milyon lira da borcun var. Trabzonspor 1.5 trilyon, Fenerbahçe 800 milyon euro, Galatasaray 2.5 trilyon bilmem ne. Ekonomi bu hale gelmeden önce 8.5-9 milyardı şimdi 2 misli olmuştur. Nasıl çıkacaklar bu işten?

Elimizde 30 milyon dinamizim var. Bir taraftan TV geliri 600 milyon dolar diyorlar Türkiye'deki ekonomisi 1 milyar dolara yakın. E 40'a yakın stat yapılmış. Niye olmuyor peki?

AJANSSPOR

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler