Yılmaz Vural'a Çalmayan Telefon Erol Bulut'a Çaldı

Akın Ungan
06.06.2023 - 17:12 | Son Güncellenme: 06.06.2023 - 17:19

Erol Bulut'un teknik direktörlüğünü üstlendiği Cardiff City, bundan 10 yıl önce Yılmaz Vural ile de görüşmüştü. Ama Vural, beklediği "Tamam" telefonunu bir türlü alamadı.

Yılmaz Vural'a Çalmayan Telefon Erol Bulut'a Çaldı

AJANSSPOR HABER

Bu sezon Gaziantep FK'yı çalıştıran ancak yollarını ayıran eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, rotasını İngiltere'ye çevirdi. Genç teknik adam Championship'in Galler ekiplerinden Cardiff City'nin başına geçti.

Cardiff 10 yıl önce Vural'ı listeye aldı

Erol Bulut'un, Cardif'in teknik direktörlük koltuğuna oturması yıllar önce aynı kulüple adı geçen bir başka Türk teknik adamı akıllara getirdi. Bu isim Yılmaz Vural'dı. Tabiri caizse Yılmaz Vural'ın Cardiff City'den beklediği telefona bir nevi Erol Bulut çıktı!

Cardiff'te Mehmet Dalman etkisi

Yıl 2013... Cardif City'nin Yılmaz Vural ile ilgilendiği haberleri medyaya düştü. Cardiff City'nin başkanının bir Türk olması da bunda etkili olmuştu. Çünkü kulübün başkanlık koltuğunda Türk asıllı iş insanı Mehmet Dalman vardı ve Vural'ın takımın başına gelmesini istiyordu. Ancak görüşmelerde fazla ilerleme sağlanamadı ve Vural, Cardiff City'nin adeta kapısından döndü.

İlgini Çekebilir
Terim hack'lendi, Koç paylaşımı yapıldı
Habere Git

Yılmaz Vural'ın rakibi Eriksson'du

Vural, bu gerçekleşmeyen transfer hikayesini şöyle anlatmıştı: "Bir arkadaşım, beni Daily Mail'in baş yazarı ile tanıştırdı. 2-3 saat sohbet ettik. 'Çok etkilendim bu olaydan, seni İngiliz pazarına tanıtmak istiyorum' dedi. Ertesi gün tam sayfa çıktı. Sonra Cardiff City Başkanı 'Biz ilgileniriz' diye beni aradı. O kadar ciddi boyuta kadar geldi ki düne kadar 'Yılmaz Vural, Sven-Göran Eriksson, Solskjaer' diye yazıldı. İngiltere'de CV ile iş yapılıyor. Bizde adamla iş yapılıyor. Kulübün başkanına da enterasan geliyor. Araştırıyorlar ve gündem bayağı sıcak oluyor"

"Yılmaz Vural patladı" diye haber yaptılar

Yılmaz Vural, buna karşın Türk medyasının kendisini desteklemediğini de savunmuştu: "Herkes kadar şansım vardı. Bahis konusu olduk İngiliz medyasında. Bizim bir haber ajansımız 'Yılmaz Vural bombası patladı' diye haber yapıyor. O kadar mutlu oldu ki benim gitmeme! BBC, Daily Mail, Guardian sanki benim adamım da haber yaptırdım. Üzülüyorsun. Öyle bir ülkeyiz ki hiçbirimiz, birbirimizin bir şey olmasını istemiyor"

Patron Malezyalı başkan Türk

Cardiff City, Malezyalı milyarder Vincent Tan'a ait. Mehmet Dalman da kulübün başkanlığını yürütüyor. Kıbrıs Türk’ü ama aynı zamanda İngiliz vatandaşı da olan 65 yaşındaki Mehmet Dalman, yatırım bankacığılığında bilinen bir isim. 1968'de İngiltere'ye yerleşen Dalman, 2013'ten bu yanadır Cardiff City Başkanlığını yürütüyor.

İlgini Çekebilir
TFF duyurdu... O hakeme maç verilmeyecek!
Habere Git

Senin için hazırladığımız haberler