Yılmaz Vural'dan canlı yayında çarpıcı açıklamalar: "Başları sıkışınca yine..."

17.09.2019 - 15:42 | Son Güncellenme: 17.09.2019 - 18:42

Yılmaz Vural'dan canlı yayında çarpıcı açıklamalar: "Başları sıkışınca yine..."

Türkiye’nin deneyimli teknik direktörlerinden biri olan Yılmaz Vural, futbolun gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Yılmaz Vural, çarpıcı tespitlerde bulundu. Yılmaz Vural’ın açıklamaları şu şekilde:

Yılmaz Vural’dan transfer eleştirisi

Türk futbolunun hep istemediğimiz tarafları öne çıkıyor. Takımların hazır olmaması, transferin geç yapılması… Maçların başlayacağı dönemler belli. Ona göre neden transfer yapılmaz? Hocaların sıkıntısı değil bu. Transfere 1 gün kala, bittikten sonra nasıl olacak? Futbol bir takımı oyunu. Her sene 15’e yakın oyuncu alınıyor. 2-3 transfer yapan takım yok. Gelen 15, giden 15 kişi. Bunu anlamak mümkün değil.

“Büyük takımlar önderlik yapmalı”

Türk futbolu kurulduğundan beri bu anlattıklarım yapılıyor. Bu seyredenlere de saygısızlık. Futbolseverler bir İngiltere Ligi’ni izliyorlar bir de bizim ligimizi. Ciddi paraların harcandığı bir lig olmamıza rağmen yapılan üretim farklı. Bu bir kader oldu. Büyük takımlar değiştirmek için önderlik yapmalı. Olmuyor. Yapamıyorlar. 4 büyük takımın borcunu toplayın. Ondan sonra devlete gidiliyor, bankalar işin içine giriyor. Kaosu çözmek için işi olmayan insanlara gidiliyor. Sonra siyaset futbola giriyor deniliyor. Kim bu sıkıntıları çözecek?

“Suçlular hep mi teknik direktörler?”

Bu işi yöneten arkadaşlarımız farkında değil mi? Neden çözüm bulmuyorlar. Türkiye hep geriden gelecek. Başları sıkışınca yine teknik direktör değişikliği. Suçlular hep mi teknik direktörler.

Yılmaz Vural’ın kariyer hedefi

Birkaç tane takımla görüştük. Hepsinin sorunu aynı. Takım olgusu yok, ekonomileri kötü. Ben hedefi olan bir takımda çalışmak isterim. Amaçsız bir takımda çalışmanın anlamı yok ki.

“Bu lig artık yabancılar ligi oldu”

33 senemizi verdik, hiçbir takımın ilk 11’ini şakır şakır sayamıyoruz. Bu lig artık yabancılar ligi oldu. Biz kendi oyuncularımızın fazla olduğu bir lig ortaya çıkarabiliriz. Zorunluluktan oynayan gençlerin Avrupa’ya gittiğini görüyoruz. İşimiz ligi takip etmek, teknik direktörlük. Futbolda beklenen oyunu maalesef sahada göremiyoruz. Oyuncu yetiştirmede de ciddi sorunlar devam ediyor.

Alanyaspor’a övgü

Alanya, Rize, Gazişehir… İyi görünüyorlar. Lig şu anda karmakarışık. Türkiye Ligi için beklenen bir tablo değil. Kaostan çıkan tablo bu. Alanyaspor mesela iyi bir takım olmuş. Erol Bulut’u da tebrik etmek için aradım. Ne oynadığını bilen, kontrolü iyi bir takım. Uygun rakamlara oyuncular bulundu.

“Büyük takımlar lokomotif olma özelliğini kaybetti”

Sumudica, 9-2 biterdi diyerek biraz abartılı konuştu. Büyük takımlar artık lokomotif olma özelliğini kaybettiler. Yığınla borç var. Bu borçlar takımları güçlendirecek değil. Her ligin normalde lokomotifi vardır. Bizde maalesef bu terse döndü. Bunun nereden kaynaklandığını herkesin bilmesine rağmen bu sıkıntılar çözülmüyor.

Abdullah Avcı başarılı olur mu?

Abdullah Avcı, böyle giderse ayrılması söz konusu olur deniliyor. Ama olmaz öyle bir şey. Beşiktaş kabuk değiştiriyorsa sabır da gerekiyor. Sonuç antrenörlüğü isteniyor herkesten. İlle her şey süper gidecek. Yenilginin sebepleri tamamen teknik direktör oluyor. Abdullah Avcı neden başarılı olmasın? Avcı da doğruları yapar ve çözüm bulursa başarılı olur. Şikayet etmek mümkün değil. Sorunlar tabi ki doğru yaklaşmak lazım. Futbol sırlarla dolu bir oyun değil.

Senin için hazırladığımız haberler