Yılmaz Vural'dan flaş çıkış: "VAR kayıtları askeri bilgi mi?"

26.12.2019 - 09:43 | Son Güncellenme: 26.12.2019 - 09:47

Yılmaz Vural'dan flaş çıkış: "VAR kayıtları askeri bilgi mi?"

Deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural, futbolun gündemini değerlendirdi. Fenerbahçe’nin iç sahadaki performansını deplasmana yansıtabilmesi gerektiğini belirten Vural, VAR kayıtlarının açıklanıp açıklanmaması konusunda ise, ”Dünyanın en adaletli sistemi bizde adaletsiz bir sisteme dönüştü. VAR kayıtları askeri bilgi değil. Ama insan kalitesini artırmak en önemlisi” dedi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Yılmaz Vural’ın açıklamaları şu şekilde:

Yılmaz Vural: "Fenerbahçe, Beşiktaş'a kendi oyununu oynattırmadı ve hak ederek kazandı"

Derbi maçı stadyumda canlı izledim. Fenerbahçe kazandı ve hakikaten iyi oynadı. Beşiktaş’a kendi oyununu oynattırmadı. Kenardan geldi, ortadan geldi. Maçı Fenerbahçe hak ederek kazandı. Cüneyt Çakır’ın 1-2 pozisyonu tartışma yarattı. Cüneyt Çakır gibi hakemden, VAR’ın da olduğu bir ortamda bu kadar net olayları görememesi beklenemez. Çok düşündürücü. Gözlerinin önünde olan şeyler var. Bunları neden es geçer, bunu anlamış değilim. Beşiktaş’ın şikayetlerini de görüyorum. Atmosfer müthişti. Seyirciler maça iyi motive olmuş. Fenerbahçe’de oyunculara taraftar tempo katıyor. Fenerbahçe futbol olarak hak etti ve kazandı.

Yılmaz Vural: "Büyük takımlarımız büyük gibi oynamıyor"

Ersun Yanal içerideki oyunu deplasmana da taşıyabilmeli. Büyük takımsınız. Büyük takımlarda hocaların uygulamaları kimseyi mutlu etmiyor. Taraftarlar mutlu olmuyor. Büyük takımlarımız büyük oynamıyorlar. Buna nasıl çözüm bulacaklar, göreceğiz. Devre arasında yapılacak transferler de risktir. Gelir gelmez hemen oyuncu mükemmel performans vermiyor.

Ersun Yanal'ın derbi sonrasındaki basın toplantısı için ne düşünüyor?

Derbiden sonra Ersun Yanal’ın verdiği demeç enteresan. Ama o da psikolojisinden kaynaklanıyor. Çok fazla gerilmiş. Anlamsız bir demeç vermiş oldu. Ben mesela maçlardan sonra toplantı yaparım ve medyayı her konuda bilgilendiririm. Oynatmayacağın oyuncuyu neden oynatmadığını açıklamalısınız. Bence açıklanması çok sakıncalı bir şey değil.

"Yöneticilerin olumlu tavrı, süreç geçtikçe olumsuza dönüyor"

Ali Koç seçildiği gün çok ılımlı konuşuyordu. Süreç geçtikçe olumlu hali, olumsuza dönmeye başladı. Camianız, takımınıza haksızlık yapılınca masaya yumruk vermenizi bekliyor. Ahmet Nur Çebi de olumlu konuşuyordu. Beşiktaş’ın hakkının yendiği kanaati var. Öyle olunca da yöneticiler kendisini tepki göstermek zorunda hissediyor.

VAR kayıtları açıklanmalı mı?

VAR kayıtları askeri bilgi değil ki. Yayınlasınlar. Ne olacak? Dünyanın en adaletli sistemi, adaletsiz bir sistem oldu. İnsan kalitesini artırmak lazım. Hakemlerin ne düşündüğünü neden böyle davrandıklarını anlayamıyorum. VAR sistemi devam etmeli. Arkasında durulmalı. Fenerbahçe penaltı kazandı, VAR devreye girdi ve verildi. Güzel bir sistem var. Ama bu sistemi iyi kullanabilmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler