Yılmaz Vural'ın en tuhaf 10 olayı

04.05.2021 - 12:39 | Son Güncellenme: 04.05.2021 - 17:18

Kariyeri boyunca 31 farklı takımı çalıştıran Yılmaz Vural, 34 yıllık meslek yaşantısında futbolseverlerin hafızalarına kazınan onlarca hikayenin başaktörüydü. İşte asla unutulmayacak o liste...

Yılmaz Vural'ın en tuhaf 10 olayı

AJANSSPOR - HABER

34 yıl boyunca çeşitli takımlarda görev alan Yılmaz Vural, tamamı Türkiye'de olmak üzere 31 farklı takımı çalıştırmış. Diyarbakır'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den Mersin'e, Mersin'den Trabzon'a varıncaya dek onlarca camiadan içeri girmiş. Bu görevlendirmelerin büyük çoğunluğu ise ara transfer döneminden sonra yapılan kontratlar.

 

Yani, küme hattına düşen takımların yardım çağrısı "Yılmaz Vural"a denk geliyor denilebilir. Son olarak BB Erzurumspor'u ligde tutmak için görevlendirilen Vural, bir önceki gün oyuncusuyla tatsız bir anı yaşadı. Ricardo Gomes, hocasının onca çabasına rağmen oyuna girmeyi reddetti. İşte, Yılmaz Vural'ın yeşil sahalarda yaşadığı 10 unutulmayan anı. 

10- "Tekmeyle motive ediyordum..."

2005 Haziran ayında geldiği Antalyaspor'u 2 yıl süreyle çalıştıran Yılmaz Vural, 4-4 biten Kayserispor maçında gol atan Rene Suazo'yu tekmeler. Bu tekme haftalarca basına konu olur. Tecrübeli antrenör ise, "O benim sevgi şeklim. Oyuncuları böyle motive ediyorum" diyerek o anları yumuşatır. 

9- "Tecavüz ettiler bize ya..."

2013 yılında Elazığspor'u çalıştıran Vural, 10 kişi kalan Kayserispor'a 4-1 mağlup olur. Maç sonu açıklama yapan antrenör, "Tecavüz ettiler bize ya... Tabiri caizse bize tecavüz ettiler. Futbolcularım çok üzgün. Kolay goller yedik karşılık verdik ama yeterli olmadı" şeklinde konuşmuştu. 

8- "Ulan saat n'olmuş ya?"

Göztepe'nin penaltılarla bir üst lige çıkmayı başardığı dönemde antrenör Yılmaz Vural'dı. O gün onlarca çarpıcı fotoğrafa konu olan Vural, maç sonu açıklamalarında "Ulan saat n'olmuş ya?" diye sordu. Futbolcuların baskın yaparak bitirdiği toplantının görüntüleri internette binlerce kez izlendi.

7- "Affedersin, benim aptal oğlum Marvin..."

Elazığspor, Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda beraberliği almasını bilir. Ancak galibiyette elinden kaçar. Maçın sonunda Yılmaz Vural, futbolcusu Marvin Zeegelar için "Benim aptal oğlum Marvin. Gerizekalı oğlum affedersin. Neden Gökhan'a cevap veriyorsun? Rakip 10 kişi kalacak. Neden cevap veriyorsun? 2-0 öndesin oğlum kazanacaksın." demişti.

6- Yılmaz Vural Effa'yı tekme tokat dövdü

2004-2005 sezonunda Ankaragücü'nü çalıştıran Yılmaz Vural, oyuncusu Effa ile ilginç bir anı yaşar. Effa için "Sarı kart görme dedim gördü. Kırmızı kart görme dedim onu da gördü. Yaramazlık yapınca ben de dövdüm" diyen Vural, yıllar boyunca unutulmayacak görüntülere konu olmuştu. 

5- "Canberk, kaleciye dönme a… k…”

2017 yılında Göztepe'yi çalıştıran Yılmaz Vural, oyuncusu Canberk Dilaver'e saha kenarından küfür eder. "Ağzımdan bir şeyler kaçmış. TRT, mikrofonu yanıma koydu. Ettiğim küfür için özür dilerim." diyen Vural, "Onlar benim çocuklarım" diyerek yine tuhaf bir olaya imza atmıştı.

4- Taraftar "Deli Yılmaz" dedi, Yılmaz hoca dans etti

Adana Demirspor'un başındayken Başakşehir'e karşı son derece kritik bir galibiyet alan Yılmaz Vural, taraftarla ilginç bir diyalog yoluna girişmişti. Demirsporlu taraftarların "Deli Yılmaz olley!" sloganlarına dans ederek karşılık veren Yılmaz hoca, dansıyla galibiyetin önüne geçmişti. 

3- "Rodallega 40 metreden atınca..."

Düşme hattında Denizlispor'a karşı deplasmanda 3-2'lik galibiyet alan BB Erzurumspor, Rodallega'nın ayağından unutulmayacak bir gol yer. Yılmaz Vural, 40 metreden gelen bu gol karşısında sadece bakakalır. 

 

2- "Konuşacağım, Türkiye bunu bilmeli..."

Denizlispor'a karşı alınan kritik galibiyet sonrasında Yılmaz Vural, "Bunları şimdi değil, lig bitiminde konuşacağım. Türkiye bunu bilmeli. İnanın çok zordayız. Benim takımım da bu zorlukları yaşıyor. Oyuncuyla takım kurtulmuyor, oyunla kurtuluyor. Takım olarak birlikte tepki verecek, takım duygusunu yaşayacak hale gelmezseniz, sıkıntı çekersiniz." demişti. Vural'ın bu konuşması internette binlerce kez izlendi.

1- "Rica ediyorum, sana ihtiyacımız var 'GİR' lütfen diyorum..."

Fenerbahçe'ye karşı 3-1 mağlup olan BB Erzurumspor'da belki de maçın önüne geçecek bir olay yaşandı. Teknik direktör Yılmaz Vural, yedekte bekleyen Ricardo Gomes'i oyuna almak için çabaladı ancak çabası boşa çıktı. Bir ara Gomes'in sırtını sıvazlayıp; "Rica ediyorum. Sana ihtiyacımız var. Gir lütfen" diyen Vural, bu hamlesinde de sonuca ulaşamadı. 

EK: "Birkaç sene önce olsa döverdim..."

 

Senin için hazırladığımız haberler