Cedi Osman, Fransa Maçında Kaçırdığı Serbest Atışlarla Ülkemizi Üzdü

Orhan Gülek
10.09.2022 - 16:04 | Son Güncellenme: 10.09.2022 - 17:11

EuroBasket’te Türkiye Fransa’ya 87-86 yenildi . Maçın bitimine 13 saniye kala Cedi Osman skor 77-75’ken kaçırdığı serbest atışlarla Türkiye’nin 2. kez bir büyük turnuvada elenmesinin yolunu açtı.

Cedi Osman, Fransa Maçında Kaçırdığı Serbest Atışlarla Ülkemizi Üzdü

AJANSSPOR - HABER

Türkiye için EuroBasket 2022 hikayesi Son 16 Turunda son buldu. 12 Dev Adam Fransa’ya uzatmalar sonucunda 87-86 yenilerek elendi. Maçın bitmesine 13 saniye kala kazanılan serbest atışları kaçıran Cedi Osman basketbolseverleri üzdü.

Gözyaşlarına boğuldu

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası'nda Fransa ile karşı karşıya geldiği maçın son saniyelerinde büyük bir dram yaşandı. Normal sürenin İki serbest atıştan yararlanamayan Cedi Osman maç bitişiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Takım arkadaşlarının destek verdiği Cedi, hırkasını yüzüne geçirerek büyük bir üzüntüyle soyunma odasına gitti.

İlk kez kaçırmadı

Ay-Yıldızlılar mücadelenin ikinci yarısı 14 sayılık farktan geri dönerken, maçın son saniyelerinde Cedi Osman'ın kaçırdığı 2 serbest atış ve top kaybı sonrası karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatmaların son 5 saniyesinde ise Furkan Korkmaz topu elinden kaçırdı ve Türkiye, 1 sayı farkla Fransa'ya mağlup oldu. Karşılaşma sonrası ise Cedi Osman tepki yağdı. Fakat Cedi Osman maçın kader anında ilk kez serbest atış kaçırmıyor.

İlgini Çekebilir
Yine son topta yıkıldık ELVEDA AVRUPA
Habere Git

İlk örnek Amerika maçından

2019 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye E grubu 2. maçında Amerika Birleşik Devletleri ile karşı karşıya gelmişti. Normal süresi 81-81 biten maç uzatmalara gitmişti. Uzatmaların son 8.3 saniyesine 92-91 önde giren Türkiye, Cedi Osman'la iki serbest atış kazandı. Cedi Osman serbest atışları kaçırdı ve ribaundu alan ABD oyuncuları, hızlı bir hücuma çıkarken Buğrahan Tuncer tarafından faulle durduruldu. Faul çizgisine gelen Khris Middleton serbest atışları sayıya çevirdi ve A Milli Basketbol Takımımız, ABD’yi tarihinde ilk kez yenme fırsatını elinden kaçırmış oldu.

Dünya Kupası Elemelerinde de aynı kader

12 Dev Adam, FIBA Dünya Kupası Elemeleri 2. tur I grubu maçında Sırbistan ile karşılaştı. A Milli Takımımız Sırbistan karşısında ilk devreyi 49-28 geride tamamladı. İkinci yarıda müthiş bir tempo tutturan Türkiye, 21 sayıdan geri gelmeyi başararak durumu 72-72’ye getirdi.  Maçın bitimine 1.55 saniye kala Sırbistan 75-72 öndeydi. Beraberlik için saldıran Türkiye'de Cedi Osman, 2 tane hücum sırasında hücum faul yaptı ve Türkiye 2 hücum hakkını kaybetmiş oldu. Türkiye maçı Sırbistan’a 79-72’lik sonuçla kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler