(ÖZET) Türkiye - Fransa Maç Sonucu: 86-87

Ali Bozkurt
10.09.2022 - 14:36 | Son Güncellenme: 10.09.2022 - 15:06

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda Fransa ile karşı karşıya geldi. Millilerimiz maçı uzatmalarda mağlup olarak çeyrek final umutlarına veda etti.

(ÖZET) Türkiye - Fransa Maç Sonucu: 86-87

AJANSSPOR HABER

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final bileti için Fransa ile Berlin’de karşı karşıya geldi. Millerimiz ilk çeyreklerde geride kapatsa da son iki çeyrekte maçı çevirmesine rağmen uzatma dakikalarında 87-86 mağlup olarak elendi.

İlk çeyrek geride kapattık

Berlin'de karşı karşıya geldiğimiz Fransa'ya karşı Türkiye Milli Takımımız ilk çeyrekte 11-18 skoru ile geride kapattı.

İkinci çeyrekte de skoru eline geçiren Fransa 8 farkla önde kapattı. İkinci Çeyek skoru ise Türkiye 35-43 Fransa oldu.

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Millilerimiz, rahat oyun oynayan Fransa'ya karşı üstünlük kurmayı başardı. Millerimiz Türkiye 57-49 Fransa skoru ile üçüncü çeyreği sonlandırdı.

Cedi Osman atamadı

Karşılaşmanın son 11 saniye kala Milli Takımımız iki serbest atış hakkı kazandı. Faulü kullanan Cedi Osman iki serbest atışı da kaçırdı. Daha sonra oyun kurma hakkı olan Milillerimiz topu kaybetti ve Fransa'nın sayısına engel olmadı ve karşılaşma 77-77 skorla uzatmalara gitti. 
 
 

Fransa kaçtı, Furkan kovaladı

Zorlu karşılaşmanın uzatmalarında Fransa skor bulmaya başlarken Milli Takımımızda Furkan Korkmaz, attığı üçlüklerle farkın açılmasını önledi. Furkan, uzatmalarda üst üstte 2 üçlük atmayı başardı. Millilerimiz uzatmalarda rakibine üstünlük kuramadı ve tek sayıyla elenen taraf oldu.

Mücadelede 20 sayı, 2 ribaund ve 4 asistle mücadele eden Buğrahan Tuncer, maçta en önemli katkıyı veren isimlerden oldu. 

Maçın son bölümünde üst üste sayılar bulan Furkan Korkmaz mücadeleyi, 11 sayı, 1 ribaund ve 2 asistle mücadele etti. 

Fransa'da Rudy Gobert, 19 sayı, 17 ribaund ve 2 asistle mücadele etti. 

Larin oynamadı

İspanya maçının ardından elinde yaşadığı sakatlık nedeniyle kontrol amaçlı İstanbul'a dönen Milli Takım oyun kurucusu Shane Larkin'in ameliyat olacağı açıklandı. Fransa maçında yer alamayacak ABD'li asıllı skorerin elinde 3. ve 4. parmak arasında ciddi bir yırtık söz konusu olduğu bildirildi.

Senin için hazırladığımız haberler