Yine, yeniden! Arda Turan, Galatasaray'da!

05.08.2020 - 15:24 | Son Güncellenme: 05.08.2020 - 15:35

Galatasaray'ın eski kaptanı Arda Turan, sarı-kırmızılı formayı yeniden giyecek. Futbolcu, yönetimle görüşme gerçekleştirdi. Arda Turan, Galatasaray ile kaç yıllığına anlaştı? Kaç para kazanacak?

Yine, yeniden! Arda Turan, Galatasaray'da!

Burhan CAN TERZİ-AJANSSPOR

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, gelecek sezon için harekete geçti. Sarı-kırmızılılarda hareketli saatler yaşandı. Galatasaray, Arda Turan ile anlaşmaya vardı. Transferle ilgili ayrıntılar haberimizde…

Arda Turan yeniden Galatasaray forması giyecek

Son olarak Medipol Başakşehir forması giyen ve sözleşmesi bittikten sonra Galatasaray’dan haber bekleyen Arda Turan, yeniden sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Başkan Mustafa Cengiz'in evine hareket etti

Arda Turan, Galatasaray Stadı’ndaki görüşmenin ardından Başkan Mustafa Cengiz’in Beykoz'daki evine doğru yöneticilerle birlikte hareket etti. Arda Turan ile 1+1 yıllık anlaşma sağlandı. Tecrübeli isim yaklaşık 200 bin TL maç başı ücret kazanacak. Arda, 66 numaralı formayı terletecek.

Terim ile buzları eritmişti

Hatırlanacağı gibi Arda Turan, Başakşehir ile Galatasaray arasında oynanan maçta Fatih Terim’in elini öpmüş ve milli takım döneminde yaşanan kırgınlıklara son vermişti. Fakat; yönetim Arda Turan’ın transferine soğuk bakmıştı.

Arda Turan, Başakşehir'de kaç maçta oynadı?

Fatih Terim’in de isteğiyle Arda Turan sarı-kırmızılı ekipte oynayacak. Arda Turan, sezon sezonunda Başakşehir’de 12 maçta 298 dakika süre aldı ve skor üretemedi. Terim'in Arda için ısrarcı olduğu öğrenildi.

Barcelona ile kariyerinde zirve yaptı

Arda Turan, 2011-12 sezonunda Galatasaray’dan Atletico Madrid’e transfer olmuştu. Arda, 2015-16 sezonunda Barcelona’ya giderek hem kariyeri adına zirve yapmış, hem de Türk futbol tarihine geçen bir transfere imza atmıştı.

Radyospor'da gelişmeyi duyurmuştu

Radyospor programcısı Özgür Sancar, Arda Turan ile ilgili transfer gelişmesini 3 Ağustos Pazartesi günü duyurmuştu. 

O HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

Kulüp açıkladı...

"Yuvana hoş geldin Arda Turan" başlığıyla transferi duyuran Galatasaray, Arda Turan ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

"Galatasaraylı Arda'yı göstereceğim"

9 yıl aradan sonra Galatasaray'a dönen Arda Turan, Galatasaray Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu.

Galatasaray forması ile çıkacağı ilk antrenmanı iple çektiğini belirten Arda Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Duygular çok derin. Zaman çok fazla yorum yapma ve konuşma zamanı değil. Benim için bir an önce sahaya çıkıp mücadele etme zamanı. Sayın Başkan Mustafa Cengiz’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Hocama bir şeyler söylemek istiyorum tekrardan bizi kavuşturduğu için. Hem formama hem camiama hem de hocama kavuşacağım için çok mutluyum. İnşallah her şey iyi olacak. En güzel günleri, başarılı günleri tekrardan hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yaşamak dileğiyle. Taraftarı çok özledim. Onlarla kavuşacağım günü bekliyorum. İnşallah en kısa zamanda görüşürüz. Florya’daki birçok personelle uzun süreler dostluğumuz, arkadaşlığımız devam etti. Tekrardan çalışma arkadaşı olmak bizim için çok iyi olacak. Zamanında benim ismimi çocuklarına koymuşlardı. Şimdi yeni Ardalarla beraber orada oynama zamanı. Tekrardan Galatasaraylı Arda’yı, Galatasaray’ın evladı Arda’yı herkese göstereceğime inanıyorum. Galatasaray forması altında hayatım boyunca çok iyi mücadele ettim. Taraftarımız bana inansın, güvensin. Onları nasıl buradan heyecanlandırarak gittiysem, bu formayı, bu camianın ismini en yüksek yerlere taşıdıysam şimdi bu forma altında da aynısını yapacağım. Buna inanıyorum. Bu yetenekler, bu oyun zekâsı hala bende. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle. İlk antrenmanı iple çekiyorum.”

"Yuvaya geri dönüş imzası"

Başkan Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak, Başkan Yardımcıları Yusuf Günay ve Kaan Kançal'ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde Başkan Mustafa Cengiz, Arda Turan'ın bir transfere değil, yuvasına geri dönüşe imza attığını vurguladı.

Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray TV'ye verdiği demeçte Arda Turan’ın dönüşünü değerlendirerek, gündeme dair bazı görüşlerini de aktardı.

Arda Turan'ın transferi için gerekli zeminin oluştuğunu ve kendisinin yuvasına döndüğünü dile getiren Başkan, "Aslında Arda Turan'ın transferi bir transfer imzası değil, yuvasına geri dönüş imzası. Arda, bu yuvada yetişmiş bir kardeşimiz, değerli bir sporcu, Türkiye'yi ve Türk sporunu başarıyla temsil etmiş bir insan. Biraz gecikmeli de olsa yuvaya döndü. Taşlar yerli yerine oturdu, su aktı ve yolunu buldu. Doğru şekilde, doğru usullerle, teknik heyetimizin talebi doğrultusunda oldu. Biz teknik heyetimizin taleplerini çok ciddiye alırız. Bizlere şampiyonluk yaşatmış teknik direktörümüzün riyasetinde, onun taleplerini ciddiye alırız. Arda da teknik heyetimizin istediği oyunculardan biriydi. Bizim de niyetimiz ile uyuştu. Kendisine yuvana hoş geldin Arda diyoruz." diye konuştu.

"Arda'yla sorunumuz yok"

Galatasaray'ın birlik ve beraberlik ruhuyla yaşayan bir camia olduğunu hatırlatan ve Arda Turan'ın da bunun parçası olduğunu söyleyen Mustafa Cengiz, "Bizim Arda ile hiçbir kişisel sorunumuz yok. İnsanlar hata yapabilir, şu anda ben bile konuşurken bir pot kırmış veya hata yapmış olabilirim. Hata insana, kula mahsus. Bunları bu aşamada çok büyütmemek gerektiğine inanıyorum. Hele benim gibi üç tane kanser geçirip hala savaşırsanız, biraz daha hoşgörülü biraz daha toleranslı olmak gerektiğini düşünüyorsunuz. Bunu ne derece realize edebilirsiniz, o da ayrı bir gündem maddesi. Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Camiası çok büyük bir camiadır. Kucaklayıcıdır, affedicidir. Birliktelik, beraberlik ruhu içinde dünyanın en büyük kulüplerinden biri olmuştur. Bizi yaşatan ruh da budur. Arda da bu ruhun parçalarından biridir. Kendisine tekrar yuvana hoş geldin diyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler