YKS ne zaman? YKS sınav yerleri öğren! ÖSYM YKS sınav giriş belgesi

29.05.2020 - 18:42 | Son Güncellenme: 29.05.2020 - 18:42

YKS sınav yerleri, ÖSYM YKS sınav giriş belgesi, sınav başvurularını yapan adaylar tarafından araştırılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı bu yıl haziran ayında yapılacak. Mezuniyet durumlarına ve istedikleri bölümün istediği puan türüne göre YKS oturumlarına başvuran adaylar TYT, AYT ve YDT’ye girecekler. Bu yıl TYT 27 Haziran’da, AYT ve YDT ise 28 Haziran’da yapılacak. Adaylar sınav giriş belgesi içerisinde belirtilen yerlerde sınava girebilecekler. İşte YKS ne zaman? YKS sınav yerleri öğren!

YKS sınav yerleri araştırılan konular arasında yerini aldı. Üniversite sınavına girecek olan adaylar heyecanla sınav giriş belgesinin yerini sorguluyor.  Öte yandan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle atandıkları sınav merkezinin bulunduğu ilden farklı bir ilde ikamet etmek zorunda kalan ve bu nedenle sınav merkezi değişikliği yapmak isteyen adaylar 29 Mayıs 2020 tarihinde 09.00 – 23.59 saatleri arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden işlem yapabiliyorlar. İşte YKS ne zaman? YKS sınav yerleri öğren! ÖSYM YKS sınav giriş belgesi

ÖSYM YKS sınav giriş belgesi

YKS İÇİN SINAV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI

ÖSYM, YKS ve MSÜ sınavlarına girecek adaylara yönelik duyuru yayımladı. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2020 YKS ve MSÜ için sınav merkezi değişikliği taleplerinin 29 Mayıs 2020 tarihinde saat 09.00 ile 23.59 saatleri arasında Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılabileceği açıklandı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin kimlik kartı başvurularının alınması amacıyla tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 30 Mayıs Cumartesi 10:00-17:00 saatleri arasında açık olacağı duyuruldu.

YKS NE ZAMAN, TARİH TEKRAR DEĞİŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS sınavının yeni tarihini açıkladı. Buna göre YKS, en son açıklanan tarihinden yaklaşık bir ay öne çekilmiş oldu. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS, 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak. Tarihin yeniden değişmesi beklenmiyor.

YKS SINAV SÜRESİ DEĞİŞTİ Mİ?

Alınan bu karar sonrası, sınav ile ilgili de değişiklikler yapıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, YKS sınavının süresinin sadece bu yıla mahsus olmak üzere 30 dakika uzatıldığını açıkladı. Daha önce 135 dakika olan süre 30 dakika uzatılarak 165 dakikaya yükseldi.

YKS 2020’DE HANGİ KONULAR OLACAK?

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz. Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9., 10., 11. sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar.” dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler