Yol haritası çizilecek! Kritik toplantı...

23.04.2020 - 09:09 | Son Güncellenme: 23.04.2020 - 09:14

Kulüpler Birliği, mayıs ayının başında yeni bir toplantı yapacak. Bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu'nu da yoğun bir süreç bekliyor. Toplantının ana gündem maddesi ne olacak? Kulüp yöneticileri ne düşünüyor? İşte detaylar...

Yol haritası çizilecek! Kritik toplantı...

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de spor organizasyonlarına zorunlu olarak ara verilmişti. Kulüpler Birliği, önümüzdeki günlerde video konferans yöntemiyle bir araya gelecek ve son durumu masaya yatıracak. Türkiye Futbol Federasyonu'nu da yoğun bir süreç bekliyor.

TFF, sağlıklı bir iletişim süreci yürütmek istiyor

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile sağlıklı bir iletişim süreci yürüterek bu süreçte hata yapmak istemiyor.

TFF'de kalan haftalar için senaryolar üzerinde çalışılıyor

Özdemir ve yöneticiler, liglerin başlamasından önce yaşama hakkının öncelikli olduğunu söylüyor. Ligde kalan 8 hafta için planlanan 10 senaryo hakkında çalışmaların da devam ettiği ve söz konusu senaryoların da Kulüpler Birliği toplantısında masaya yatırılacağı öğrenildi.

Nerede ve nasıl yapılacak?

Kulüp yöneticileri, ligin devam etmesi halinde karşılaşmaların nerede ve hangi şartlarda oynanacağını sorguluyor. Bu konuda Antalya şehri öne çıksa da TFF farklı önerilere de açık. Ancak; maçların oynanacağı şehirde birden fazla stadyumun olmasının ise önemli olduğu belirtiliyor.

Almanya'dan örneklemeler yapılması gündemde

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu, Mayıs ayında yeniden maçların oynanması için harekete geçen Almanya'nın izlediği stratejiden bazı örneklemeler yapmayı düşünüyor. Özellikle hijen konsepti konusunda ekstra bazı kararlar alınacak.

Maçlar seyircili olmayacak

Türkiye'de vaka sayısına ve koronavirüs salgınının etkilerine göre ligin başlaması söz konusu. Haziran ayında planlanan; maçların seyircisiz oynanması.Sıkıştırılmış takvime bakıldığında haftada 2 maç fikrine birçok kulüp yöneticisinin sıcak baktığı gelen haberler arasında.

Senin için hazırladığımız haberler