Yolları çok önceden kesişmiş...

10.10.2017 - 14:34 | Son Güncellenme: 10.10.2017 - 14:34

Yolları çok önceden kesişmiş...
4 yaşında topu peşinde koşarken geçirdiği trafik kazasında tek ayağını kaybeden başarılı sporcu Barış Telli, Ampute Futbol Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonluğu'na uzandı. Bir ayağım yoktu ama futbol oynama hayalim vardı. Her başımı yastığa koyduğumda futbolcu olacağımı, olimpiyatlarda koşacağımı canlandırdım. Çift ayak yürümeden, şimdi koşabiliyor hatta futbol oynuyorum" dedi.
Milli sporcu Telli, tek ayağıyla yerinde duramayan, havada taklalar atan, zıplayan, koşan, top oynayan bir genç. Ayrıca hayallerine koşar adım ilerleyen bir öncü. Ampute futbolda giydiği milli takım formasıyla Avrupa Şampiyonluğu, Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa ikinciliği, Dünya üçüncülüğü, Gol krallığı ve Turnuvanın En İyi Oyuncusu ödüllerini kazandı.
Spor yapmaya İlkokulda cimnastik takımına katılarak başlayan Telli, 2014 yılında Hülya Avşar ile bir aray geldi. Protez bacağıyla Türkiye Engelliler yarışında şampiyon olan Barış Telli’yi tebrik eden Avşar, Türkiye’de protez bacağıyla ilk kez koşuya katılan ve birinci olan Telli'yle gurur duyduğunu ifade etmişti.
Barış Telli’nin atletizm yarışları öncesinde Hülya Avşar’a ulaşıp ondan protez bacak konusunda yardım istediği ve Avşar’ın da bu konuda yardımcı olduktan sonra gerek diplomatik, gerek maddi gerekse manevi olarak Telli’ye yardımda bulunduğu ortaya çıktı.
Barış Telli’ye yardımda bulunan Hülya Avşar “Helali hoş olsun sözünün gittiği en doğru yer olduğu düşünüyorum. Hepimizi gururlandırdılar. bana da doğum günü hediyesi oldu. Çok çok çok çok mutluyum” dedi.

İngiltere ile oynanan mücadele sonrası mutluluğunu dile getiren Barış Telli, "Ampute futbolda şu atmosferi yaşamak bizim için çok önemliydi. Fikret Orman başkanımıza, TFF başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Buraya gelen herkesin ayağına sağlık. Bu anı unutamayacağız" ifadelerini kullanmıştı. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler