Yolsuzlukla Suçlanan Eski FIFA ve UEFA Başkanları Blatter ile Platini'nin Davası Başladı

Akın Ungan
08.06.2022 - 21:25 | Son Güncellenme: 08.06.2022 - 21:43

FIFA'nın eski başkanı Sepp Blatter ile UEFA'nın eski başkanı Michel Platini hakkında dolandırıcılık suçlaması ile ilgili İsviçre'de açılan davanın görülmesi başladı.

Yolsuzlukla Suçlanan Eski FIFA ve UEFA Başkanları Blatter ile Platini'nin Davası Başladı

FIFA'nın eski başkanı Sepp Blatter ile UEFA'nın eski başkanı Michel Platini, haklarında dolandırıcılık, zimmete para geçirme, kötü yönetim ve belgede sahtecilik suçlamalarından İsviçre'de dava açılmıştı. FIFA ve UEFA'nın eski başkanları ilk kez hakim karşısına çıktı.

Blatter ifade veremeyeceğini söyledi

İngiliz basınındaki haberlere göre eski FIFA başkanı Blatter, göğüs ağrılarından dolayı rahatsız olduğunu ve bu nedenle davanın açılış gününde ifade veremeyeceğini iletti.

"İyi nefes alamıyorum"

Associated Press'e göre Blatter, eski UEFA başkanı Platini'nin sorgulanacağı Perşembe günü ifade vermeyi talep etti. Blatter, "İyi nefes alamıyorum. Şu anda bir sorgulamaya cevap verebilecek durumda hissetmiyorum. Yarın daha iyi hissedeceğimi umuyorum" ifadelerini kullandı.

Suçlu bulunurlarsa 5 yıl hapis cezası alabilirler

İsviçre'nin Bellinzona Federal Ceza Mahkemesi'nde, 22 Haziran'a kadar gerçekleştirilecek duruşmalarda Platini ve Blatter'in suçlu bulunmaları halinde eski başkanların 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacakları belirtildi.

Bir iddianame kabul edilmişti

Sepp Blatter'in, FIFA başkanı olduğu 2011 yılının Şubat ayında, dönemin FIFA asbaşkanlığını da yürüten Michel Platini'ye verdiği 2 milyon İsviçre Frangı'na ilişkin başlatılan soruşturmanın iddianamesi, 2021 yılının Kasım ayında kabul edilmişti.

Platini'ye ayrıca Blatter'e suç ortaklığı yöneltildi

Eski FIFA başkanı Blatter'e yöneltilen suçlar arasında dolandırıcılık, kötü yönetim, FIFA fonlarının zimmete geçirilmesi ve belgede sahtecilik yer alırken, Michel Platini'ye ise dolandırıclık, zimmete para geçimenin yanı sıra Blatter'in kötü yönetiminde suç ortağı olmak ve sahtecilik suçları da yöneltildi.

Senin için hazırladığımız haberler