Yönetici açıkladı: Galatasaray 500 milyon doları bekliyor!

23.05.2018 - 17:10 | Son Güncellenme: 23.05.2018 - 17:10

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adil Araboğlu, Sarı kırmızılı takımın gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Araboğlu, "Şampiyonluğumuzdaki detay çok fazla. Şampiyonluğu doyasıya yaşadık. Bundan önce paylaşımlar yapmak, videolar kaydetmek bilmiyorum yoktu. Hepimiz biraz fazla konsantre olduk.(Gülerek)" dedi. 
 
İşte çarpıcı ifadeler: 
 
"Şampiyonluk yarışında umutsuzluğa kapıldığımız an olmadı. UEFA Kupası finali için Kopenhag'a giderken de inanarak gittik. Şu anda UEFA Kupası'nın kazanılamamasının nedenleri çok fazla. Fakat Fatih hocanın bu sürekliliği getirecektir. Galatasaray'ın çok önemli bir hocası var. Teknik ekibinde de çok önemli insanlar ve iyi bir scout ekibi var. Galatasaray scout ekibinin çalışmalarının meyvesini önümüzdeki yıllarda kazanmaya başlayacaktır." 

GALATASARAY'DA SAĞDUYU KAZANIR 

"Seçim yarışında önde giden ya da arkada gideni bilemem. Bildiğim tek bir şey var. Hayatım bu seçimlerde geçti. Galatasaray'da sağduyu her zaman kazanır. Genel kurul bunun farkındadır. Zorla Galatasaray'a kimse bir şey yaptıramaz ve Galatasaray sağduyulu bir camiadır. Rodrigues için beni arayan kimse olmadı"

ŞAMPİYONLAR LİGİ FORMALARI HARİKA OLACAK  

"Önemli olan bu kutlamaya katılan Galatasaraylıların değerlendirmesi. Bize gelen bilgiler olumlu yönde. Beni en çok ilgilendiren Galatasaray Spor Kulübü bu kutlamayı bir kuruş ücret ödenmeden yaptı. Bir de ayrıca para kazandı. Eskiden bu kutlamalar için 2.5 milyon TL para harcanmış, bu yıl 1-1.5 milyon TL ücret kazanıldı. Kutlama müthişti. Galatasaray Spor Kulübü, Avrupa'nın elit 8 tane kulübünden birisi. Bunu Nike için söylüyorum. Nike, kulüplerin geçmişini inceleyerek bu formayı tasarladı, kendilerine teşekkür ederim. Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de ayrı güzel formalarımız olacak" 

GALATASARAY HÂLÂ RİVA'DAN GELECEK 500 MİLYON DOLARI BEKLİYOR 

"Dursun Özbek haklıdır. Bu söylemini rahatız edici bulmuyorum. (Şampiyon olan takımı 'biz kurduk' sözü) Benim Galatasaraylılığım da sorumluluk çok önemlidir. Benim birisine karşı çıkmak gibi bir düşüncem kişiliğimde yok. Bunun kararını toplum versin. Takımı kurarsınız, ödeme yapmazsanız sıkıntı olur. Biz göreve geldiğimizde 7 aydır maaşlar alınmamıştı. Maaşlar geriden ödendiği için Çalışma Bakanlığı incelemeye aldı. Ben 35 yıldır genel kurul üyesiyim, Dursun Başkanımız bizden Riva ve Florya'nın satışı için yetki istedi, bizler de onayladık. Ben onaylamayanlardan birisiyim; fakat insanların kararına saygı duymak zorundayım. Galatasaray hâlâ 500 milyon dolar bekliyor. Riva'nın ihalesini alan firma vazgeçti, 200 milyon orada kaybettik. Riva'nın ve Florya'nın ihalesi malum. İkisini üst üste koyarsanız, 500 milyon doları bulamazsınız. İnşaat sektörünün hali de ortada, Galatasaray'ın geliri şu kadar olacak denemiyor. Bizi Florya'dan Kemerburgaz'a gönderiyorlar, Kemerburgaz'daki arazinin üstüne inşaa edilmesi gereken binaları biz mi yapacağız?"

UEFA "DURSUN ÖZBEK GELSEYDİ MEN EDERDİK" DEDİ Mİ?

"UEFA'daki yetkililer bize 30 milyon euroyu geçmeyin dediler, 100 milyon euro borç yapılmış. UEFA'nın karşısına boynumuzu eğerek gittik, bu işi çok ciddiye daldık. Yok böyle bir şey söylenmedi. Fakat izlenim buydu. Kurallara uymazsanız kulübünüzü Avrupa'dan da men ederler, Galatasaray'ın altından kalkamayacağı cezaları verirler. UEFA'nın tutumu belli. Son olarak Milan'ın durumu ortada" 

Senin için hazırladığımız haberler