Yöneticilere net mesaj: "Sorumlu olduklarında parayı harcarken elleri titrer!"

28.06.2019 - 15:14 | Son Güncellenme: 28.06.2019 - 18:14

Yöneticilere net mesaj: "Sorumlu olduklarında parayı harcarken elleri titrer!"

Futbol kariyerinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor forması giyen, günümüzde ise teknik direktör olarak futbola hizmet eden Fatih Akyel, futbol gündemini değerlendirdi. Akyel, mali açıdan yöneticilerin sorumlu olduğu bir modelin faydalı olacağını savunduğunu belirterek, ”Yönetimler sorumlu olduğunda parayı harcarken elleri titrer” dedi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Fatih Akyel’in açıklamaları şu şekilde:

TFF, kulüpleri disipline etmek için geç mi kaldı?

Çok geç kalınmış bir proje. Türk futbolunda ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Bu sıkıntıların nedeni de malum. Yanlış transfer planlamaları yapıldı. Bu çok önceden yapılsaydı Türk futbolu belki de bu kadar zor duruma düşmezdi. Tabi ki bugünden sonra önümüze bakacağız. Bu uygulama bence önemli. Kulüplerin denetlenmesi gerekiyordu. Ben geç kalınsa da olumlu bir hamle olarak görüyorum.

Fatih Akyel: "Yöneticiler bu işi yapamıyorsa yapacak insanlara bırakmalı"

Yöneticilerin eski alışkanlıklarından kurtulmaları zor ama bunu yapmak zorundalar. 9 yaşında futbol hayatıma başladım. Kulüp yöneticileri kendilerine çeki-düzen vermeli. Türk kulüpleri yöneticiler yüzünden bu halde. Gelirleri düzgün kullanıp paraları çarçur etmeyecekler. Eğer bu işi yapamıyorlarsa yapabilecek insanlara bırakacaklar.

"Yöneticiler sorumlu olduklarında parayı harcarken elleri titrer"

Yöneticiler, kulüplerin üzerine borç yaptığı için rahatlar. Yöneticiler sorumlu tutulsa parayı harcarken elleri titrer. Bugün büyük kulüpler de diğer takımlar da sıkıntıda. Yöneticiler sorumlu olduğunda farklı bakacaklar. Alacakları transferleri de teknik adamları da ona göre düzenleyecektir. Atalarımızın dediği gibi ayağını yorganına göre uzatacaksın.

Kulüplerin transfer stratejisi hakkında...

Bu anlaşmalardan sonra yönetimler transfer politikalarını belirleyecek ve uygulayacaktır. Yeni gelişmelerle kulüpler kemer sıkacaktır. Transfer yaparken de iyi elemeler yapmak zorunda olacaklar. Gelecek sene yeni bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Galatasaray da Şampiyonlar Ligi için kadro kuracak. Transferlerin ne kadar başarılı olacağını hep beraber göreceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler