Beşiktaş yönetimi buzları eritti! Feyyaz Uçar'dan Aboubakar açıklaması

24.01.2024 - 00:00 | Son Güncellenme: 24.01.2024 - 00:20

Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Feyyaz Uçar, kadro dışı bırakılan Vincent Aboubakar hakkında kararı Fernando Santos'un vereceğini açıkladı. Detaylar.

Beşiktaş yönetimi buzları eritti! Feyyaz Uçar'dan Aboubakar açıklaması

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 22'inci haftasında Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Kötü gidişat devam ederken Tüpraş Stadyumu'nda tribünler yeni yönetime tepki gösterdi. Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Feyyaz Uçar, Adana Demirspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Uçar, kadro dışı bırakılan Vincent Aboubakar, sözleşme uzatması beklenen Cenk Tosun ile Salih Uçan ve transfer görüşmeleri hakkında konuştu.

"Artık yeter demek istiyoruz"

Adana Demirspor maçında Rashica'nın yerde kaldığı pozisyonda Beşiktaş cephesi penaltı bekledi. Maç hakkında konuşan Feyyaz Uçar, "Her zaman her maçtan sonra, Süper Lig'deki çoğu takım gibi sizlere bir şeyin şikayetini yapmıyoruz. Bizim kültürümüzde bu var, Beşiktaş'ta bu var. Biz sabırlıyızdır ama sabrımızın taşdığı zamanlar da oluyor ki bugün onlardan biri. Benim oynadığım takım hakemden gol yedi. Arka direğe depar atan bir hakem bizim ceza sahamızda bize gol attı. Olabilir dedik, talihsizliktir dedik. Şerefli ikinciliklerimiz var. Olabilir dedik ama hiçbir şey değişmiyor MHK'de. Biz artık yeter demek istiyoruz" dedi.

"Atilla Karaoğlan ikna olmuyor penaltı olduğuna"

Sözlerine devam eden Uçar, "Geçen hafta Rebic'in ayağına basılma var, kırmızı kart olması lazım, hadi skor kötü hakemin bahanesine sığınmayalım. Bugün penaltı pozisyonu var nedense Atilla Karaoğlan ikna olmuyor penaltı olduğuna. İki hafta önce verdiği bir karar var, orada da ikna olmuyor ama VAR'dan ikna ediyorlar. Bu haftaki yönetim kuruluna bir talebim olacak, hakem istatistikçisi hakem talebim olacak yönetimden. Bunun size ne olduğunu anlatayım. Bu arkadaş eski bir hakem olacak büyük ihtimalle ki en azından onların bugüne kadar bize karşı oldukları durumlarda belki bir bilgisi olabilir" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Kartal evinde uçamadı! 10 Demir 1 puan çıkardı
Habere Git

"Bunu yaptığımız için MHK adına üzgünüz"

Hakem istatistikçisi projesi hakkında açıklama yapmaya devam eden Uçar, "Bu hakem kim hangi arkadaş, hangi maçı yönetmiş, kime kırmızı kart göstermiş, VAR ne kadar çağırmış, çağırmamış bütün bu konularda bize istatistik hazırlayacak ve biz sizinle paylaşacağız. Çünkü artık yapacak son şeyimiz bu. Bunu yaptığımız için de MHK adına üzgünüz. Bunu sizin haberiniz olmadan yapan bir sürü takım var ama biz şeffaf olacağız dedik" şeklinde konuştu.

"Oyuncularımız ellerinden geleni yaptılar"

Maç performansı olarak Uçar, "Onun dışında oyunla ilgili birçok pozisyonumuz var. Son vuruşlarda beceriksizdik. Oyuncularımız ellerinden geleni yaptılar. Tabii ki rakibin 10 kişi kalması, galibiyet golünün gelmemesi üzücü bir durum. Yola devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"2 oyuncuyla sıcak temas yapıldı"

Transfer çalışmalarına değinen Feyyaz Uçar, "Transferle ilgili sıcak temas yapıldı 2 tane oyuncuyla. Transferin neden geciktiğini de anlatayım. Bizim tespit ettiğimiz 2 ve 3 mevki var. Stoper, önlibero ve forvet arkası. Öncelikli olarak stoper ve önlibero yu araştırdık. Ülkemizde Beşiktaş'ın durumunda oynayacak bir Anadolu takımından ya da diğer rakiplerimizden bir stoper ve önlibero bulamadık yerli olarak. Dolayısıyla yabancı transferine yönelmek zorunda kaldık. Elimizde de biliyorsunuz 14 tane yabancımız vardı bu sayı 13'e düştü. Sonra 12'ye indirdik. Hiç kolay olmuyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Fernando Santos: "Svensson bana 'Öldüm' dedi"
Habere Git

"Yarın ya da öbür gün yüz yüze görüşülecek"

Uçar sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu arkadaşların çok güzel sözleşmeleri var ve hiçbiri kolay kolay sözleşmelerini terketmek istemiyorlar çünkü bu kadar kolay para kazanacakları herhalde başka bir takım yoktur diye düşünüyorum. Bunu daha önce de yaşadık biliyorsunuz. Düz koşuyla garanti parasını alan birçok oyuncu gördük takımımızda. Biz bunları zaman içerisinde halledeceğiz, zamana ihtiyacımız var. Transferlerin gecikmesinin en önemli sebebi sözleşmelerinden kurtulamadığımız oyunculardır. Allah'a şükür kurtulduk, 1 tane yabancı transferi yaptık. 2 yabancı transferimiz daha olacak. Önümüzdeki sezon bizi şampiyonluğa götürecek 2 tane isim inşallah sıcak temas sağladık. Yarın ya da öbür gün yüz yüze görüşülecek. Bazı konularda büyük yol katedildi"

"Chamberlain sözleşmesinin dondurulmasına olumlu yanıt vermedi, Amir ile görüşüyoruz"

"Alex Oxlade-Chamberlain ve Amir Hadziahmetovic'in sözleşmeleri dondurulacak mı?" sorusuna Feyyaz Uçar, "Onlar ayrı bir konu. İkisinden de talep ettik, zor durumdayız ve dondurabilir miyiz sözleşmelerinizi dedik. Alex Oxlade-Chamberlain tarafından olumlu yanıt gelmedi. Amir ile ilgili görüşmemiz var. İnşallah bize anlayış gösterecektir" diye yanıt verdi.

"Hocamız Aboubakar'ın oynamasını istiyorsa onun tasarrufudur"

Feyyaz Uçar, yönetim tarafından kadro dışı bırakılan Vincent Aboubakar'ın geleceği hakkında kararı yeni teknik direktör Fernando Santos'a bıraktıklarını belirtti. Uçar, "Vincent Aboubakar'la ilgili hocamız oynamasını istiyorsa onun tasarrufudur. Saygı duyarız kendisine. Tamamen hocanın kararıyla alakalı bir durum. Bu sorun da böyle çözülecektir" ifadelerini kullandı.

"Cenk ve Salih'in sözleşmesinde karşılıklı olarak teklifler yapıldı"

Cenk Tosun ve Salih Uçan'ın sözleşmeleri hakkında Feyyaz Uçar, "Cenk ve Salih'in sözleşmesinde karşılıklı olarak teklifler yapıldı. Çok hızlı ilerleyemiyoruz, talepler yüksek ama tabii ki mutlaka hocanın isteği doğrultusunda eğer önümüzdeki sezonun şampiyonluk kadrosunda hocamız görmek istiyorsa onların mutlaka sözleşmeleri yenilenecek" dedi.

"2 transfer en yakın zamanda yapılacak"

Transfer çalışmaları ile ilgili Feyyaz Uçar, "Öncelikli olarak 2 transfer en yakın zamanda yapılacak. 1 ve 7 Şubat tarihleri arasında biliyorsunuz birçok kulüpte transfer bittikten sonra birçok oyuncu olacak. Orada 10 numara arayışımız olacak. Afrika Kupası'nda olanlardan bize faydalı olanlar geriye döndüğü zaman biz Santos'un dengesini yakalayacağız. Kadro kalitesini de yükselteceğiz" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ın listesindeki isim Nemanja Matic

Feyyaz Uçar, Nemanja Matic ile ilgilendiklerini duyurdu. Uçar, şöyle konuştu: "Bu isim Nemanja Matic mi? Eski evladımızla ilgili bir açıklama yaptık. Dediğiniz oyuncu adaylar arasında ancak alternatifleri de mevcut. Bu mevkilerle ilgili alternatifli şekilde görüşmeler devam ediyor ama mutlaka karar verilecek ve inşallah bu hafta olmazsa bile önümüzdeki hafta katılacaklar. Ne yazık ki yollamadan yenisini alamıyoruz"

"Ghezzal sözleşmesine sadık kalmak istedi"

Son olarak Ghezzal'ın sözleşmesinde yer alan 'otomatik uzatma' maddesinin kaldırılması teklifi hakkında ise Feyyaz Uçar, "Ghezzal sözleşmesine sadık kalmak istediğini söyledi. Bizim de söyleyecek bir şeyimiz kalmadı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler