Yönetimin kararı Guti! İşte nedeni!

02.05.2019 - 09:15 | Son Güncellenme: 02.05.2019 - 12:15

Yönetimin kararı Guti! İşte nedeni!

Beşiktaş'ta Mircea Lucescu'nun yüksek maliyeti nedeniyle Şenol Güneş'ten boşalan teknik direktörlük görevine Guti'nin getirilmesi bekleniyor.

 

A Milli Takım’la 4 yıllık anlaşma sağlayan Şenol Güneş’in 1 Haziran’da görevine resmen başlayacak olması nedeniyle teknik direktör arayışlarını hızlandıran Beşiktaş Yönetimi’nde, Guti Hernandez’i destekleyenler ile Mircea Lucescu’nun takımın başına getirilmesini isteyenler arasındaki fikir ayrılığı devam ediyor. 

Baştan Fikret Orman’ın ise yıllık ücretinin daha düşük olması nedeniyle Guti’yi ön plana çekmek istediği ileri sürülüyor.


Geçtiğimiz günlerde Guti’nin menajeriyle İstanbul’da gizli bir görüşme yapan siyah-beyazlı yöneticilerin, “Guti zaten bizim bugün için hazırladığımız bir projeydi. Kendisiyle devam etmek isteriz. Fakat yeni sezonda bütçe olarak daha da küçüleceğiz. Bunlara da hazırlıklı olmalı” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Şu an Beşiktaş’tan yıllık 300 bin euro alan Guti Hernandez’in ise yeni sezon için ücret konusunda yönetimin vereceği rakamı kabul edeceğini ve siyah-beyazlı takım ile teknik direktörlük kariyerinde yeni bir sayfa açmak istediğini söylediği vurgulandı. 

Tarafların anlaşması halinde Guti’nin İspanya’dan bir kondisyoner ile yardımcı antrenör getirteceği de belirtildi.


Mircea Lucescu konusunda kararsız kalan ve ibresini Guti’ye çeviren Başkan Fikret Orman’ın ise “Önümüzdeki sezonu düşük bütçeyle zirvede bitirmek zorundayız. Transferde, ilk başkanlık yaptığım dönemlerdeki akılcı politikayı izlemeliyiz. O nedenle Guti ile yeni bir süreç başlatabiliriz” yorumunu yaptığı aktarıldı.

Sergen Yalçın ikiye bölmüştü

Beşiktaş'ta yeni teknik direktörün kim olacağı merak konusu olurken, Sergen Yalçın yönetimi ikiye böldü.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Guti formülü üzerinde duruyor.

 

Sergen Yalçın yönetimindeki Alanyaspor ligde 5. sırada yer alırken Avrupa Kupaları için mücadelesini sürdürüyor. Deneyimli hoca için flaş iddialar gelmeye devam ediyor.

Beşiktaş'ta 'Şenol Güneş'in koltuğuna kim oturacak?' sorusu hâlâ net olarak yanıtını bulamadı.

Bu görüşü savunanlar, Mircea Lucescu'nun sportif direktörlüğe getirilmesini, takımın ise Sergen Yalçın'a emanet edilmesini istiyor

Diğer grup ise takımın başına İspanyol isim Guti'nin getirilmesini istiyor.

İspanyol basınına konuşmuştu

"Şu anda kendimi hazırlıyorum hem kafa olarak hem de teknik anlamda. Birinci teknik adamlığa hazırlanıyorum. Bunun için de her şeyi yapmalıyım, biliyorum" yorumunda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler