"Yönetimin seçim kararı bilinçliydi, amaçları..."

27.11.2020 - 11:24 | Son Güncellenme: 27.11.2020 - 11:31

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da Aralık ayında yapılması planlanan seçim koronavirüs tedbirlerine takıldı. Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, Mustafa Cengiz yönetiminin seçimin yapılamayacağını bildiği halde bir duyuru yaptığını düşünüyor. Galatasaray'da seçim yapılacak mı, tüzük konusu neden bu kadar tartışılıyor? İşte detaylar...

"Yönetimin seçim kararı bilinçliydi, amaçları..."

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların seçim gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kıran, mevcut yönetimin tüzüğü hiçe saydığını ve bunun camiada hoş karşılanmadığına dikkati çekti. Galatasaraylı eski yönetici, “Mustafa Cengiz ve yönetim kendileriyle mücadele ediyor ve boşa efor harcıyor” dedi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Turgay Kıran’ın açıklamaları şu şekilde:

“Tüzüğü yoksa sayarsanız camia buna sevimli bakmaz”

Galatasaray’da Aralık ayında yapılması planlanan seçimin yapılamayacağını yönetimin bildiğini savunan Kıran, ”Galatasaray, normalde tüzüğe göre yönetiliyor. Normalde olan buydu! Tüzük, Adnan Polat zamanında revize edilmişti. Dolayısıyla tüzüğü saymadan, yokmuş gibi hareket ederseniz genel kurul buna sevimli bakmaz. Yasalar da sevimli bakmaz. Genel Kurul ve tüzüğe karşı hukuk aracılığıyla mücadele verildi. Yönetim kendilerince bir karar verdi. İzin çıkmayacağı da zaten belliydi. Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu kendileriyle mücadele ediyor. Eforlarını da boşa harcıyorlar” ifadelerini kullandı.

Turgay Kıran’dan şeffaflık hatırlatması

Turgay Kıran, Galatasaray’ın mali tablosunun ve ne durumda olduğunun şeffaf bir şekilde camia ile paylaşılmasının gerekli olduğunu düşünüyor. Sarı-kırmızılıların eski yöneticisi, Galatasaray’ın fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğinin de altını çizdi.

“Galatasaray yönetiminin bilinçli bir şekilde bunu yaptığını düşünüyorum"

Kıran, “1,5 senedir bir mali genel kurul bile yapmadı. Her kulüp bir şekilde yaptı. Yönetim ise yapmadı ve önemsiz bir şey gibi olağanüstü seçim kararı aldılar. Bizim başkanımız ve yönetim kurulu tüzüğü dikkate almıyor. Yöneticilerin tüzükten haberdar olması gerekir. Bilinçsiz değiller. ‘Seçim istiyoruz, seçime gideceğiz ama bakın olmadı’ demek için yaptılar. Yönetim kendince seçim kararı aldı. Aday olarak ortaya çıkan arkadaşlar da mı tüzüğe bakmadı? Bunu da garipsiyorum. Galatasaray fabrika ayarlarına dönmeli. Galatasaray ekonomik gücüne nasıl kavuşacak diye tartışmamız gerekirken camianın zaman harcadığı konulara bakın! Galatasaray’da bu tip konuları dinlemekten ötürü artık sıkıldım, yoruldum” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler