Ümraniyesporlu Umut Nayir'dan Deprem İçin Sıradışı Çıkış

Ajansspor
14.02.2023 - 21:12 | Son Güncellenme: 14.02.2023 - 21:38

Ümraniyesporlu Umut Nayir depremde yetkililerin mahcup dahi olmamasına isyan edip, "Yoruldum" dedi. Nayir "Kahraman değil adil toplum istiyorum" dedi.

Ümraniyesporlu Umut Nayir'dan Deprem İçin Sıradışı Çıkış

AJANSSPOR-HABER

Türkiye'de onbinlerce can kaybı, yüzbinlere varan yaralı ve yüzbinleri aşan sayıda evsize neden olan 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depreminin yankıları sürüyor. Spor dünyasını da derinden sarsan depremin yaralarını sarmak için gerek kulüpler gerek sporcular yardıma koştu. Hangikredi Ümraniyespor forması giyen Umut Nayir ise, her depremde aynı ihmallerin yaşanmasından ötürü adeta isyan ederek, "Yoruldum" dedi.

 

Volkan Demirel ve Gökhan Zan ses oldu

Depremin en ağır darbesini yiyen Hatay'ın yaşadığı trajediye ilk dikkati çeken Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ile yardımcısı Gökhan Zan oldu. Demirel, takımı ve ailesini İstanbul'a götürdükten sonra tekrar deprem bölgesine dönerken, ilk günden beri şehri terketmeyen Zan adeta bir gazeteci gibi her gün durumu anlatıp yardım çağrıları yaptı.

Koruyucu aile için başvurdular

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) futbol liglerini durdururken, deprem bölgesi dışında kalan birçok futbolcu da gerek bireysel gerek kulüplerle birlikte bağış ve yardım kampanyalarına büyük destek verdi. Futbolcular Gökhan Töre ve Josef de Souza, koruyucu aile olmak için başvuruda bulundu. Mehmet Topal, enkazdaki çalışmalara katıldı.

İlgini Çekebilir
Gökhan Zan ihtiyaçları sıraladı, isyan etti: "Beni kandırmayın abi"
Habere Git

Umut Nayir'den deprem manifestosu

Hangikredi Ümraniyespor'un golcüsü Umut Nayir ise sosyal medya hesabından sıradışı bir paylaşımla dikkat çekti. 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrası yaptığı paylaşımı hatırlatan Nayir, "3 yıl geçmiş bu twitlerin üstünden. Ne noktada olduğumuz ortada. Öfkemi bastıramıyorum. Kendimi masum hissedemiyorum. 'Belki daha fazla sorgulasaydık, ses çıkarsaydık bir şeylerin önüne geçebilir miydik' derken buluyorum kendimi" dedi.

"Yetkililer hiç mahcup olmadı"

Deprem sonrası resmi yetkililerin hiç muhcup olmamasına da dikkat çeken Nayir, "İşin daha üzücüsü ben bunu düşünürken sorumluluğu resmi olarak taşıyanların en ufak mahcubiyet duymadan bunu öngörülemez bir durum gibi yansıtmaları. Bilimden, sanattan, liyakatten, profesyonellikten, iş ahlakından uzak bir yönetim anlayışıyla her sektörde türlü felaketlere karşı türlü masallar, türlü düşmanlar oluşturulması... Ben yoruldum artık bu acımasızlıktan, benden değilse düşmandırcılıktan" dedi.

"Rant çarkında karanlığa sürüklediniz"

Önyargılı, birbirini dinlemekten bile aciz, sorgulamayan, ses çıkaramayan, haksızlığa hukuksuzluğa karşı "Aman benim de başım yanmasın" diyen düzenden de yorulduğunu kaydeden Umut Nayir, "Gücü eline alan; iktidarından muhalefetine kendi rant çarkınızda bir ülkenin geleceğini karanlığa sürüklediniz. Hiçbir alanda niteliğin önemsenmediği ülkemde herkes bir kahraman arıyor, 'Gelsin bizi kurtarsın' diye. Kahraman istemiyorum. Kanaat önderi istemiyorum. Partisinden, inancından, ırkından bağımsız, konusunda, alanında uzmanlaşmış yetkin kişilerin, sorumluluk sahibi, dürüst kişilerin gerekli görevlerin başında olmasını istiyorum. Bunun farkına varmış bir ülke istiyorum. Farkına varmanın yetmediğini anlayabilmiş, gerçekleşmesi için bunun peşinden koşan bir toplum istiyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Josef de Souza ile Arda buluştu: "Sen bir kahramansın!"
Habere Git

"Yoruldum, adil bir toplum istiyorum"

Adil bir toplum istediğini vurgulayan Umut Nayir, "Kişilere bağlı değil işin gerekliliklerine bağlı, yapılması gerekenin arkasından dolaşmayı pratik zekâ olarak değil, hukuksuzluk olarak gören adil, vicdanlı bir toplum istiyorum. İstiyorum, istiyoruz… Bu bir itiraf mı, kendi kendime vicdanımı rahatlatma mı, inanın bilmiyorum ama gerçekten yoruldum. Bizim dışımızda gelişen birçok meseleyi dert olarak yüklenip herhangi bir çözüm bulamamaktan, yardımcı olamamaktan, çaresizlikten ve o çaresizlik altında ezilmekten yoruldum. Belki bir çaresi vardır ve umuyorum ki bu çarenin farkına varmak için geç değildir. Bu dayanışma ruhu umuyorum ki sağlıklı yarınların oluşması için bir milat olur" diyerek sözlerini bitirdi.

Beşiktaş ile 30 maçta 6 gol attı

Hukuk eğitimi alan Umut Nayir, iyi bir kitap okuru olarak da sık sık medyada haber oldu. Dünya klasiklerinden sık sık sosyal medyasından alıntılar paylaşan 29 yaşındaki Nayir, 2018 yılınd Osmanlıspor'dan Beşiktaş'a transfer oldu. 3 yıl boycuna ancak 30 maçta şans bulan Nayir, 6 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Nayir, siyah beyazlı kulüp tarafından önce Bursaspor'a sonra da Hajduk Split'e kiralandı.  

Ümraniyespor ile 18 maçta 9 gol

Hangikredi Ümraniyespor ile Spor Toto Süper Lig'de  iyi bir sezon geçiren Umut Nayir, 18 maçta 9 gol atarken, 2 de asiste imza koydu. Fenerbahçe ve Galatasaray'a birer gol atan Umut Nayir, eski takımı Beşiktaş karşısındaysa 1 asist yaptı. Nayir, Süper Lig'deki tüm kariyeri boyunca 103 maça çıktı. 25 gol atan tecrübeli futbolcu 3 de asiste imza attı.

 

Senin için hazırladığımız haberler