Youssouf Ndayishimiye, eski takımına karşı oynadı

04.04.2021 - 18:56 | Son Güncellenme: 04.04.2021 - 19:38

Başakşehir'in Yeni Malatya'yı mağlup ettiği maçta youssouf Ndayishimiye eski takımına karşı forma giydi. Ndayishimiye devre arası transferi olarak Başakşehir'e katılmıştı.

Youssouf Ndayishimiye, eski takımına karşı oynadı

Medipol Başakşehir’in başarılı futbolcusu Youssouf Ndayishimiye, eski takımı Yeni Malatyaspor’a karşı 11’de sahaya çıktı.

Süper Lig’in 32. haftasında Başakşehir, sahasında Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup etti. Bu zorlu mücadele, turuncu-lacivertli futbolcu Ndayishimiye için ayrı bir önem taşıyor. Devre arasında Malatya temsilcisinden İstanbul ekibine transfer olan 22 yaşındaki futbolcu, eski takımına karşı 11’de sahaya çıktı.

Devre arasında takıma katıldı

Youssouf, bu sezon devre arası transfer döneminde Başakşehir’le 4.5 yıllık sözleşme imzalası.

Yeni Malatyaspor, Başakşehir'in oyuncunun transferi için 2,15 milyon Euro bonservis bedeli ve bir sonrası satıştan yüzde 20 pay ödeyeceğini duyurdu. 

Başakşehir ile 10 maça çıkan 22 yaşındaki futbolcu henüz gol veya asist üretemedi.

Kocaman istedi, Youssouf adım adım Başakşehir'e...
 

 
 

Galatasaray da transfer etmek istemişti

2019-2020 sezonunda Yeni Malatya'ya katılan Ndayishimiye, sarı-siyahlı takımda 2 sezonda 27 Süper Lig, 2 de Ziraat Türkiye Kupası maçına çıktı. Genç oyuncu, ligde 3 kez fileleri havalandırdı. 

Genç futbolcu Malatya ekibinde yaptığı sıçramanın ardından Galatasaray ve Başakşehir'in transfer radarına girmiş, Başakşehir'in yolunu tutmuştu. 

Youssouf Ndayishimiye kimdir?

27 Ekim 1998 yılında Burundi'nin Bujumbura şehrinde dünyaya gelen Youssouf Ndayishimiye'nin ana mevkiisi ön libero. Atletik fiziği ve mücadeleci yapısıyla alkış toplayan 22 yaşındaki futbolcu, stoper ve 10 numarada da görev alabiliyor.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Aigle Noir FC de Makamba'dan 45 bin Euro bedelle Malatyaspor'a transfer ve sonrasında Başakşehir ile anlaşan Ndayishimiye'nin güncel piyasa değeri 2 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler