Yücel İldiz: "Teknik adamlık, ağırlığını hissettirmektir"

03.02.2020 - 18:11 | Son Güncellenme: 03.02.2020 - 15:18

Yücel İldiz: "Teknik adamlık, ağırlığını hissettirmektir"

Türkiye Ligi’nin tecrübeli teknik direktörlerinden Yücel İldiz, futbolun gündemini değerlendirdi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçını nasıl analiz etti? Beşiktaş, Sergen Yalçın ile Trabzonspor, Hüseyin Çimşir ile başarılı olabilecek mi? Galatasaray şampiyonluk yarışında neler yapar? Bu sorulara Yücel İldiz cevap verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Yücel İldiz’in açıklamaları şu şekilde:

Yücel İldiz: ”Fırsatları değerlendiren takım kazandı”

Fenerbahçe formda bir takım. Trabzonspor maçı çok önemsedi. Tempolu bir maç oldu. Fenerbahçe’nin maçın başında gol bulması beklenmeyen senaryoydu. Trabzonspor da iki gol buldu. Her iki takım da maçı istedi. Ama fırsatları iyi değerlendiren takım kazandı diyebilirim.

Yücel İldiz'den Fenerbahçe yorumu: ”Galiptir bu yolda mağlup”

İki genç kalecinin performansı öne çıktı. Uğurcan hakikaten maça damga vurdu. Çok kritik kurtarışlar yaptı. Ayrıca Sörloth müthiş oynadı. Trabzonspor evinde kazanmasını bildi. Fenerbahçe, son saniyede belki 1 puan alabilirdi. Lig öyle bir duruma geldi ki… Puan farkı çok azaldı. Fenerbahçe oyun olarak iyiydi. Skor olarak Trabzonspor istediğini aldı. Fenerbahçe için galiptir bu yolda mağlup diyebiliriz.

Yücel İldiz: ”Trabzonspor şampiyonluk adaylarından biri”

Trabzonspor, coşkulu oynuyor. 1 maçı da eksik. Malatya maçını kazanırlarsa şampiyonluk potasının içindeler. Sonuna kadar götürebilecekler mi? Onu göreceğiz. Trabzonspor en büyük şampiyonluk adayıdır diyemem ama şampiyonluk adaylarından biri bence.

Yücel İldiz: ”Hüseyin Çimşir’in artıları daha fazla”

Hüseyin Çimşir’in futbolculuğunu hatırlıyoruz. Teknik adam olarak da soğukkanlı davranıyor. Şu anda bir geçiş döneminde. Kendi camiasının desteğini aldı. Hedefe giden bir Trabzonspor’da tek sorumlu. Bu hiç kolay olmasa da ciddi bir avantaj. Tabi ki hataları da olabilir. Genel olarak artılarının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Her hafta onun için bir tecrübe. Olumlu başladı.

Yücel İldiz: ”Sergen Yalçın ile işler hemen harika olacak diyemeyiz”

Sergen Yalçın, bir Beşiktaş efsanesi. Sadece Beşiktaş camiasında değil, Türk futbolu adına bir değer. Lafı ağzında olan bir teknik adam. Sempatiyle bakılan bir isim. Abdullah Avcı yanlış bir isim değildi ama işler istediği gibi değil. Umutsuzluk üzerine Sergen Yalçın ismi heyecan getirdi. Sahaya bakacak olursak işler hemen harika olacak diyemeyiz.

Yücel İldiz: ”Sergen Yalçın, elindeki sempatiyi iyi kullanacaktır”

Koşullar ne olursa olsun kazanarak başladı. Bu camiaya bir mesajdır. Beşiktaş ilk yarıda iyi futbol oynadı. Maç içinde hatalar da oldu. Rizespor’un kaçırdığı pozisyonlar da var. Bazen 3 puan ile başlamak daha önemli olabiliyor. Beşiktaş’ta her şey birden bire değişmez. Sergen Yalçın elindeki bu sempatiyi iyi kullanacaktır. Teknik adamlığın ağırlığını hissediyor. Teknik adamlık, ağırlığını hissettirmektir. Negatif havanın dağılması, futbolcular ve Sergen Hoca’nın işi.

Galatasaray ve Beşiktaş yarışta olacak mı?

Galatasaray hiçbir şekilde yarıştan koptum havası vermedi. Eksikleri vardı, kötü oynuyorlardı. Çalkantılı bir dönem geçirdiler ama düzelmeye başlayan bir takım var. Kayserispor takımı ikinci devrede önemli ataklar yaptı. Galatasaray’da eksikler var mı? Var. Doğru yoldalar. Galatasaray şampiyonluk yarışının içinde olacaktır. Aynı durum Beşiktaş için de geçerli.

Yücel İldiz hangi takımları çalıştırdı?

Süper Lig’de son olarak Denizlispor’u çalıştıran 66 yaşındaki Yücel İldiz, daha önce Eskişehirspor, Giresunspor, Karabükspor, Yeni Malatyaspor, Adana Demirspor, Orduspor, Samsunspor ve Mersin İdmanyurdu’nda da görev almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler