Yuki Tsunoda kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Hangi takımda?

27.03.2021 - 21:57 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 22:10

Yuki Tsunoda kimdir ve kaç yaşında? Bu yıl Formula 1'de 3 yeni çaylak pilot bulunuyor. Bunlardan biri de Yuki Tsunoda. Geçtiğimiz yıl Formula 2'yi 3. sırada tamamlayan Japon pilot Yuki Tsunoda'nın bu yıl göstereceği performans merak ediliyor. Antrenman turlarında ve sıralama turunda fena olmayan bir performans gösteren Yuki Tsunoda kimdir ve kaç yaşında? Yuki Tsunoda hangi takımda görev alıyor? İşte, Yuki Tsunoda hakkında merak edilen her şey.

Yuki Tsunoda kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Hangi takımda?

Yuki Tsunoda kimdir ve kaç yaşında? Formula 1'in yeni sezonu Bahreyn Sakhir pistinde düzenlenecek yarışla birlikte resmen başlayacak. Normalde Avustralya'da başlayan yeni sezon; son 1-2 yıldır Bahreyn'de başlıyor. Bu yıl, padonta 3 yeni çaylak pilot bulunuyor. Tek, efsanevi pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick, diğeri Rus pilot Nikita Mazepin ve sonuncusu Yuki Tsunoda. Alpha Tauri'nin genç pilotu Yuki Tsunoda, şu an pistteki en genç pilot olma özelliğine sahip. Peki, Yuki Tsunoda kimdir ve kaç yaşında? İşte, Tsunoda hakkında merak edilenler.

Yuki Tsunoda kimdir ve kaç yaşında?

Scudeira Alpha Tauri Honda'nın genç pilotu Yuki Tsunoda 11 Mayıs 2000 tarihinde Japonya'nın Kanagava kentinde dünyaya geldi. Yuki Tsunoda 21 yaşındadır. Uzun bir aradan sonra Formula 1'de yarışacak olan Tsunoda, Japon pilot eksikliğini giderecek. Sezon başında Gasly'nin takım arkadaşı olmayı kabul eden genç pilotun ilk antrenman turları ve sıralama turlarındaki mücadelesi; diğer 2 çaylağa kıyasla daha iyiydi. 

Bir önceki yıl F2'yi 3. sırada tamamlayan Yuki Tsunoda, sezon başında Scuderia Alpha Tauri Honda ile anlaştı. Bu imzadan sonra Tsunoda'nın geleceği ve kariyer planlaması merak edildi. Yeni yılın ilk antrenman turları ve ilk sıralama turunda Q2'ye adını yazdıran genç pilot; Mazepin ve Schumacher'den daha iyi performans ortaya koydu. Mazepin ve Schumacher, turnuvayı son sırada bitirirken; Tsunoda 3. tur biletini son anda kaçırdı.

Formula 1 Sıralama Turları

 

Senin için hazırladığımız haberler