Yüksel Yeşilova'dan flaş Hagi açıklaması: "Galatasaray'ı dolandırdı"

03.10.2018 - 16:43 | Son Güncellenme: 03.10.2018 - 19:43

Romanya 1. Lig ekiplerinden Astra'nın yardımcı antröneri Yüksel Yeşilova, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a Hagi ile yaşadığı olayın ayrıntılarını anlattı. Yeşilova'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Yüksel Yeşilova'dan flaş Hagi açıklaması: "Galatasaray'ı dolandırdı"

Romanya 1. Lig ekiplerinden Astra'nın yardımcı antrönerlüğünü yapan Yüksel Yeşilova, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a Hagi ile yaşadığı olayın ayrıntılarını anlattı.

Yeşilova'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Hagi ile aranızda ne geçti?

Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. 3 maçta 3 galibiyet almıştık. Liderle 1 puan mesafede takip ediyorduk ama bu son maç bizi biraz üzdü. Allah'ın izniyle yine daha iyi olacağız.

Dakika 90+3'te benim futbolcum sakatlanmış yerde yatarken kalecim doktor girip tedavi yapması için topu taca attı. Doktor tedavi yaptıktan sonra sakatlanan futbolcu dışarı çıktı.

Fair-Play'e yakışmayacak bir şekilde gol attılar ve bana Ülkem'den git dedi Hagi

Hagi'nin takımı topu bana vermesi gerekiyordu fair-play kurallarına göre. Hagi bir an önce oynayın vermeyin gibisinden bir talimat verdi ve futbolcular oynadı bizim futbolcular hala topu beklerken pozisyon gol oldu. Son 90+3'te fair-play'e yakışmayacak bir şekilde gol attılar. Biz bunun üzüntüsünü yaşarken, Hagi gelip işte hoca ben yapmadım futbolcunun kendi kararıydı gibi basitçe bir demeç verdi. Bende kendisine 'hırsız' olduğunu söyledim, yani sen hırsızsın dedim. Şu an yaptığın burada benim bütün emeğimin, futbolcumun emeğini çaldın dedim. O an işte aramıza bir ateşleme girdi, kendisi de birden bu ırkçılık kanı kaynadı. Bana ülkemden git, seni kovmalı gibi ırkçı söylemlerde bulundu.

Hagi üstüme yürüdü

Bilmiyorum ama Hagi'nin bu tür davranışları sürekli olmuştur yabanclara karşı. Bir insan bir insanın emeğini çalıyorsa o hırsızdır. Sen koskoca futbolcusun senin bunu bilmen gerek ve futbolcunu talimatı verip müdahale edebilirdin. Madem istemeyerek gol oldu, 1-1'den sonra kalan 3 dakikalık sürede hesaplaşalım tekrardan. O zaman 2 gol atarsan bende sana saygı ile sahadan hürmetle ayrılayım. Hagi üstüme yürüdü. Benim kimseden korkum yok. Ondan herkes korkuyor, benim bu çıkışımı hiç beklemedi. 1 tane Türk'ün ona hırsız demesi, karşılık vermesine o söylediklerime karşı alışık hiç değil.

Aynı olayı ben yapsaydım bizi stattan çıkarmazdılar

Basın tabii ki, ırkçı olarak onlarda Hagi'nin sözünü ülkesine dönsün gibi kullandılar. Ondan sonra burada aklı başında hocalar var. Onlar olayın fair-play'e karşı aykırı olduğunu ve sinirlenmede normal olduğunu söylediler. Bizim ülkemizde bir söz vardır, 'Önce dikeni kendine batıracaksın sonra kendine.'  Bu olayı benim takımım Hagi'nin takımına karşı yapmış olsaydı ne olurdu? Müsade ederdim benim takımım gol atsın derdim. Ama öyle de yapmadım diyelim, varya stattan çıkamazdık. Hagi öyle bir yaygara yapardı ki, ülkede neler olurdu. Ama kendine olduğu zaman...

Hagi ile Ioan Becali bir olup Galatasaray'ı 6-7 milyon dolandırdı

Yıllar önce Hagi ile Ioan Becali bir olup Galatasaray'ı 6-7 milyon dolandırdı. Yani 300 bin dolara aldığın bir futbolcuyu 6 milyona Galatasaray'a satmıştılar. Şimdi ben Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör iken 2011 yılında 350 bin dolara Stancu'yu alırken 3 ay sonra Hagi 6 milyona Galatasaray'a aldırdı onu. 6 milyona aldığında bütün basın, bütün ülke bunun farkındaydı.

Beni aradıklarında bende demeç verdim; Stancu'nun iyi futbolcu olduğunu söyledim. Hagi'nin bir bildiği vardır dedim. Galatasaray bir futbolcuyu o paraya alırsa kendini sorgulatsın. Bu iş ticaret. 

Olay daha sonra ortaya çıktı bunu tartıştılar. Stancu 6 milyon euro'luk bir futbolcu mu? Öyle olsaydı Galatasaray'dan daha büyük bir futbolcuya giderdi. Şu an Türkiye'de bir kulüpte oynuyor sanırım. Demek ki, 6 milyon euro'luk bir futbolcu değil.

Hagi basın toplantısında, "O Türk kovulmalı, o Türk ülkemden hemen çıkmalı" açıklaması yaptı

Benim söylemek istediğim, ben en kötü durumda bile onların arkasında durdum. Ama onlar şimdi Türklere karşı kim kampanya başlatıyorlar. Almanların kullandığı bir sözü Hagi basın toplantısında 'O Türk kovulmalı, ülkemden o Türk hemen çıkmalı' açıklaması yaptı. Ben bu ülkenin kralıyım, futbol kralıyorum diyor. Nasıl bir Türk teknik direktör bana böyle bir şeyler söyleyebilir zoruna gidiyor. O demeci verdikten sonra Facebook'tan insanlar bana saldırmaya başladı. Namusuma kadar girip türlü türlü hakaretler ettiler. Hepsini de Facebook hesabımdan paylaştım. Girip bakabilirisiniz.

Astra'nın kulübünün tavrı ne oldu?

Astra kulübü benim arkamda duruyor. Ama bu Türk basını Romanya basının yazdığının aynısını alıp, kopyalayıp paylaşıyor.

Senin için hazırladığımız haberler