"Yunan Dybala denmesini abartılı buluyorum"

27.10.2020 - 11:38 | Son Güncellenme: 27.10.2020 - 11:47

Teknik direktör İrfan Buz, Fenerbahçe-Trabzonspor, Pelkas transferi, Ozan Tufan ve Başakşehir'de oynayan eski öğrencisi İrfan Can Kahveci hakkında konuştu. Ozan Tufan 8 mi, 10 numarada mı daha etkili? İrfan Buz, değerlendirdi.

"Yunan Dybala denmesini abartılı buluyorum"

Teknik direktör İrfan Buz, Türk futbolunun gündemini değerlendirdi. Eski öğrencileri Ozan Tufan ve İrfan Can Kahveci’nin performanslarını değerlendiren Buz, Fenerbahçe’nin yeni transferi Pelkas için yapılan ‘Yunan Dybala’ yorumlarını abartılı bulduğunu ifade etti.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan İrfan Buz’un açıklamaları şöyle:

“Trabzonspor, Fenerbahçe’ye cevap veremedi”

-Fenerbahçe-Trabzonspor maçıyla ilgili İrfan Buz’un analizi nedir? Maçın hikayesini sizin gözünüzden dinleyelim…

İlk devre Trabzonspor üstündü. Fenerbahçe, sürpriz bir şekilde baskı kuramadı. Bir ara Trabzonspor, orta alanda 10-15 hiç baskı görmeden pas yaptı. Bu şaşırtıcıydı. Fenerbahçe, duran toplardan gol atıyor. Duran toplar olayı çözüyor. Arka arkaya gelen goller Trabzonspor’u demoralize etti. Fenerbahçe kendine geldi, Trabzonspor oyundan düştü. Trabzonspor, Fenerbahçe’ye cevap veremedi. Önemli bir maç kazandı Fenerbahçe. Kazanma alışkanlığı ve oyun ritmi açısından önemli. Fenerbahçe’nin önemli bir kadrosu var. Bu galibiyet önemli bir özgüven sağlayacak.

“Ozan Tufan’ın en iyi oynayacağı yer 8 numaradır”

-Eski öğrencilerinizden Ozan Tufan, bugün çokça konuşuluyor. Üstünde emeğiniz var. Gidişatını nasıl görüyorsunuz? Ozan hangi pozisyonda sizce daha verimli olur?

Ozan Tufan’ın performansı beni sevindiriyor. En kötü günlerinde de çıkış yapacağını düşünüyordum. Artık oturmuş ve üstüne koyarak giden bir Ozan izliyoruz. Farklı mevkilerde oynama özelliği var. Doğru. Ama en iyi oynayacağı mevki 8 numaradır. İyi bir 8 numara nedir? Hem defans hem de ofansif anlamda çalışandır. Bana göre; Ozan Tufan 8 numarada çok daha iyi oynuyor.

“Yunan Dybala denmesi bence abartılı”

-Çok fazla transfer yapıldığı için biraz gölgede kaldı ama Pelkas’ı iyi bir transfer olarak görüyorum. Yunan Dybala diyorlar. Siz ne dersiniz hocam?

Erol Bulut, Yunanistan’da oynamıştı. O ligi de iyi tanıyor. Alanyaspor’da da Yunan futbolcular vardı. Pelkas’ı beğeniyorum. Ama ‘Yunan Dybala’ yorumlarını abartılı buluyorum. İyi adapte oldu. Takım içinde ön plana çıkacağını düşünüyorum.

“Takım ahengi konusunda Emre Belözoğlu ağırlığını koyar”

-Fenerbahçe’nin gerçek golcüsü kim? Cisse mi, Samatta mı?

Cisse oyuna girdi ve gol attı. Bu onun adına önemli. Fenerbahçe’nin iyi oyuncuları var. Cisse, Samatta ya da diğer oyuncular oynamadığında adaptasyonları nasıl olacak? Onu merak ediyorum. Trabzonspor sonrası kariyerine Fenerbahçe’de devam eden Novak da çok oynamıyor. Takım içindeki ahengi Erol Bulut sağlayacak. Ama bu ahengi sağlama noktasında Emre Belözoğlu’nun da ağırlık koyması gerek. Bu dengeyi sağlayacak isimlere sahip bir Fenerbahçe var.

“Newton ile başlayalım sonrasına bakarız derseniz…”

-Trabzonspor’da teknik adam değişikliği olması ne getirir, ne götürür?

Her zaman istikrardan yanayım. Hazırlık dönemi Eddie Newton ile geçirildi. Bir takım kuruldu. Teknik adam değişince sıkıntılar ortaya çıkabilir. Kötü gidişatta bu tür büyük camialarda fatura hocaya kesiliyor. Gitsin ya da kalsın demek istemem. Fakat; istikrar için iyi analiz yapmak. Doğru tercih yaparsanız sorun yaşamazsınız. Seçen mercii çok iyi incelemeli. 'Newton ile başlayalım, sonrasına bakarız' derseniz olmaz. Seçici merciler bazı şeyleri iyi irdelemek zorunda. Bütün takımlar için geçerli. Yoksa sıkıntılar devam eder.

“İrfan Can’ı daha üst düzey takımlarda görmek isterim”

-Başakşehir’de oynayan eski öğrenciniz İrfan Can Kahveci’ye gelelim. Bir Avrupa takımında görecek miyiz sizce İrfan Can’ı? Fikriniz nedir?

İrfan Can Kahveci ile gurur duyuyorum. Gençlerbirliği’nde çalıştığımda Hacettepe’den 5 tane genci almış ve oynatmıştık. İrfan Can, Uğur Çiftçi ve Ahmet Oğuz vardı o isimler arasında... İrfan Can Kahveci’nin kumaşını gördüm ve oynattım. O da üzerine koyarak gitti. Bugün Türkiye’de Ozan Tufan ve İrfan Can konuşuluyor. İrfan Can Kahveci’yi daha üst düzey takımlarda görmek isterim. Yetenekleri çok değerli.

Senin için hazırladığımız haberler