Yunanistan Süper Ligi'nde VAR şoku! Hakeme saldırdılar...

23.12.2019 - 20:37 | Son Güncellenme: 23.12.2019 - 20:37

Yunanistan Süper Ligi'nde VAR şoku! Hakeme saldırdılar...

Yunanistan Süper Ligi'nde 22 Aralık Pazar günün oynanan Volos - Olympiakos karşılaşması 0-0 berabere bitti. Maç sonrası VAR'da duran bir yetkilinin evine saldırı oldu.

Ekathimerini sitesinde yer alan habere göre; Olympiakos'un attığı gol VAR kararı sonrası ofsayt gerekçesi ile iptal oldu ve karşılaşma 0-0 berabere bitti.

Ofsayt kararı ile verilmeyen gol sonrası Pazartesi sabaha erken saatlerinde bir VAR yetkilisinin Atina'daki evine hava fişek atıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yunanistan Futbol federasyonu, "Haydutlar futbolcuları ve hakemleri korkutmayı amaçlıyor." dedi.

Atina hakemler birliği başkanı Panagiotis Varouchas ise AP'ye yaptığı açıklamada, yetkililerden defalarca ek polis koruması talep ettiklerini söyledi.

Olympiakos kulübü ise "24 saat içinde VAR kayıtları açıklanmazsa yasal işlemleri başlatacağız! Hakemlerin konuşmaları yayınlanmak zorunda." açıklamasını yaptı.

Olympiakos Başkanı Marinakis, yaptığı açıklamada "Hakemler Birliği içinde PAOK Başkanı Savvides'in yakın arkadaşları var. Artık bu adaletsizlik sabrımızı taşırdı!" sözlerini kullandı.

Marinakis'e cevap ise PAOK Başkanından geldi. PAOK Başkanı Savvides, "Marinakis bu konuda en son konuşacak kişi. Klasik mazeret üretiyor." dedi.

Varouchas, "Bizi görmezden geldiler. Saldırıya uğrayan hakemin iki çocuğu var, bu yüzden aile çok korktu. Daha iyi korunmaya ihtiyacımız var, yoksa lig büyük maçlar için hakem bulamaz" şeklinde konştu.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler