Yunanistan’daki ilk skandal değil! Asker selamı yüzünden…

20.05.2024 - 21:07 | Son Güncellenme: 21.05.2024 - 00:16

Yunanistan Ligi takımlarından Panathinaikos forması giyen milli savunma oyuncusu Samet Akaydın’in yaptığı paylaşım sebebiyle kadro dışı kalması akıllara Durmuş Ali Tınkırı’ı ve Yunus Özmusul’u getirdi.

Yunanistan’daki ilk skandal değil! Asker selamı yüzünden…

AJANSSPOR HABER

Yunanistan Süper Ligi'nde mücadele eden ve son şampiyonluk mücadelesini Fatih Terim ile veren Panathinaikos’ta Samet Akaydın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda sosyal medya hesabından yaptığı Atatürk paylaşımı sebebiyle kadro dışı bırakıldı. Milli futbolcunun kadro dışı bırakılmasının ardından akıllara, yine Yunanistan’da kadro dışı kalan Milli hentbolcular Durmuş Ali Tınkır ve Yunus Özmusul geldi. 

Asker selamı verdiler

Kaleci Yunus Özmusul’un Yunan temsilcisi AEK’de forma giydiği ve Durmuş Ali Tınkır’ın bir diğer Yunan temsilcisi Olympiakos’ta forma giydiği dönem A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın, 2021 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 4'üncü maçında Belçika'yı 33-24'lük skorla mağlup ettikleri maçın ardından Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek adına A Milli takımımız ile asker selamı verdi. 

Durmuş Ali Tınkır’ın sözleşmesi feshedildi

A Milli Takım ile verdiği asker selamı Yunanistan’da büyük problem haline gelen Durmuş Ali Tınkır’ın sözleşmesi Belçika ile oynanan maçın ardından yoğun taraftar baskısından kaynaklı olarak feshedildi. 

Yunus Özmusul kadro dışı kaldı

Yunanistan’ın AEK takımında kalecilik yapan Yunus Özmusul ise galibiyetle biten milli maçın ardından asker selamı ile Barış Pınar Harekatı’na destek vermesiyle kadro dışı bırakıldı. Kadro dışı bırakıldıktan sonra antrenmanlara çıkamayan ve maç kadrolarında da yer alamayan tecrübeli file bekçisinin sözleşmesi, Yunan kulübü tarafından feshedildi.

Şimdi ne yapıyorlar?

30 yaşındaki tecrübeli hentbolcu Durmuş Ali Tınkır, İtalya’nın köklü hentbol takımlarından Pallamano Conversano’da forma giyerken deneyimli file bekçisi Yunus Özmusul ise 11 Mayıs’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Güney Kore ekibi SK Hawks’a veda ettiğini duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler