Yunus Akgün'den PFDK sevki açıklaması!

23.10.2024 - 19:53 | Son Güncellenme: 23.10.2024 - 20:39

Trendyol Süper Lig ekibi Galatasaray'dan Yunus Akgün, UEFA Avrupa Ligi maçının ardından PFDK sevki hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Yunus Akgün'den PFDK sevki açıklaması!

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray bugün UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında konuk ettiği İsveç ekibi IF Elfsborg'u 4-3 yendi. Sarı-Kırmızılı ekipten Yunus Akgün ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda yer alan “hakareti” nedeniyle PFDK'ya sevk edilmesi hakkında açıklamada bulundu.

"Ben kimseye hakaret etmedim"

Yunus Akgün açıklamalarında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesi hakkında şunları söyledi: "Üzücü bir durum. Benim paylaşımımı sosyal medya ekibi yapıyor. Kişi ve birine hakaret söz konusu değil. Ben kimseye hakaret etmedim. Kendi marşımız ve şarkımızı paylaştık. Başka yere çekilmesi üzücü. Takım kazanınca paylaştık. Sevincimizi böyle yaptık."

Akgün'ün paylaşımı taraftarların tepkisini çekti

Yunus Akgün geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Akgün'ün yaptığı paylaşımda kullanılan arka plan müziğinde ise Beşiktaş'a yönelik hakaret içerikli sözler bulunuyordu. Milli futbolcunun kullandığı müzik Beşiktaşlı taraftarların tepkisini çekti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray yönetiminden flaş Yunus Akgün kararı!
Habere Git

Galatasaraylı futbolcu PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yunus Akgün'ün PFDK'ye sevkini ise şu sözlerle açıkladı: "GALATASARAY A.Ş. Kulübü futbolcusu YUNUS AKGÜN’ün aynı müsabaka sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımda yer alan “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 22.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Beşiktaş'tan Akgün'e göndermeli yanıt

Beşiktaş, Yunus Akgün'ün paylaşımına sosyal medyadan yanıt verdi. Siyah-Beyazlı ekip, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözünü paylaşarak Yunus Akgün'e göndermede bulundu.

Yunus Akgün'ün cezası ne olacak?

Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarında PFDK'ye sevk edildi. Akgün'ün sevk edildiği madde ve alacağı muhtemel ceza ise şu şekilde:

Madde 41 - Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme

(1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;

(a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası..

"Ligde ve Avrupa'da emin adımlarla gidiyoruz"

Galatasaray'ın İsveç ekibi IF Elfsborg’u yendiği maç sonrasında açıklamalarda bulunan Yunus Akgün "Üzücü bir haber aldık, şehitlerimiz var, üzücü bir durum. 4-3 kazandık, kazanmak önemliydi. Mutluyuz, 7 puan yaptık Avrupa'da, inşallah böyle devam ederiz. Ligde ve Avrupa'da emin adımlarla gidiyoruz. Çok güzel ortam var. Çok iyi gidiyoruz. Aile ortamı var. İnşallah böyle devam eder." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler