Yunus Özmusul'a AEK Hentbol takımından şok karar

31.10.2019 - 04:03 | Son Güncellenme: 31.10.2019 - 04:03

Yunus Özmusul'a AEK Hentbol takımından şok karar

Asker selamı veren Türk sporculara yurt dışında zorluk çıkartılmaya devam ediyor. Yunanistan'da forma giyen Durmuş Ali Tınkır'ın ardından Yunus Özmusul da şok karar ile karşı karşı kaldı.

Almanya Bundesliga 2 liginde St. Pauli takımından asker selamı verdiği için gönderilen ve Başakşehir'in transfer ettiği Enver Cenk Şahin'den sonra benzer bir sorun Yunanistan'da forma giyen Türk hentbolcular yaşıyor. Önce  Olympiakos'un sağ oyun kurucusu Durmuş Ali Tınkır'ın sözleşmesini fesih etmişti. Şimdi ise bir diğer Türk Hentbolcu AEK'da forma giyen Yunus Öz musul aynı selamdan dolayı takımdan gönderildi. 

2021 Hentbol Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 4.Grupta Belçika ve Estonya ile mücadele eden A Milli Takımımızın oyuncular ve teknik kadro, grubu lider bitirdiği Belçika maçının ardından asker selamı vererek Mehmetçiğimize destek mesajı göndermişlerdi.

Yunanistan'ın AEK Hentbol Takımı, 30 yaşındaki kalecisi Yunus Özmusul'un milli maçta asker selamı verdiği için para cezasına çarptırıldığını ve sözleşmesinin üç aylığına dondurulduğunu gündeme gelmişti.

Akşam saatlerinde Yunus Özmusul’a yapılan sözlü tebligatta artık A.E.K. takımı içerisinde yer alamayacağı ve takımdan gönderildiği bilgilisi verildiği iddia edildi.

AEK Hentbol Kulübünden yapılan bir diğer açıklamada ise , Yunus Özmusul'dan alınacak paranın mültecilerle ilgili yerlerde harcanacağı kaydedildi.

 

Daha önce  aynı milli maçta Olympiakos'un sağ oyun kurucusu Durmuş Ali Tınkır 'Asker Selamı' verdiği için takımdan gönderilmişti.

Yunus Özmusul ve Durmuş Ali Tınkır’ın Yunanistan'ın fanatik taraftar grupları tarafından istenmediği ve kulüplere zorla baskı yapıldığı ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler