Yunus Sarı vize alamadı!

17.01.2016 - 18:53 | Son Güncellenme: 17.01.2016 - 18:53

Tekvando 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri'nde erkekler 80 kiloda mücadele eden milli sporcu Yunus Sarı, yarı finalde Azeri rakibi Milad Beigi Harchegani'ye 10-1 yenilerek elendi.

İstanbul'daki WOW Airport Hotel'de düzenlenen turnuvanın ikinci ve son gününde 80 kiloda mindere çıkan Yunus Sarı, ilk maçında Andorra'dan Jorge Gonzalez ile karşı karşıya geldi. Üstün bir mücadele sergileyen Yunus, müsabakadan 7-5 galip ayrıldı.

İkinci maçta Belarus'tan Uladzislau Saulukou mücadele eden Yunus Sarı, rakibini 7-3 mağlup etti ve yarı finale yükseldi. Milli tekvandocu, yarı finalde 80 kiloda turnuvanın favorisi olarak gösterilen Azeri sporcu Milad Beigi Harchegani ile karşılaştı. Yunus, yarı finalde rakibine 10-1 yenilerek, olimpiyat vizesi alamadı.

Karşılaşmaları Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de izledi. 

Müsabakayı izleyen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül de Yunus'a maç sırasında destek oldu.

2016 Rio Olimpiyatları'nda tekvandoda Türkiye'yi erkeklerde Servet Tazegül, kadınlarda ise Nur Tatar temsil edecek.

Senin için hazırladığımız haberler