Yunus Yıldırım’dan Aydınus’a penaltılık hareket!

06.10.2020 - 12:26 | Son Güncellenme: 06.10.2020 - 12:36

Son dakika haberleri... Süper Lig'de Fırat Aydınus'un maç sonrasında Gaziantep'te bir restorantta yemek yediği ortaya çıktı. Fıraty Aydınus'a bir ceza gelecek mi? Fırat Aydınus'un lisansı iptal olabilir mi? İşte detaylar...

Yunus Yıldırım’dan Aydınus’a penaltılık hareket!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep’te oynanan Gaziantep FK - Trabzonspor karşılaşmasını yöneten Fırat Aydınus, son dakika Trabzonspor aleyhine VAR uyarısı sonrası inceleyip kararını değiştirerek verdiği penaltı, Trabzonsporluların tepkisini çekmişti.

Maçın ardından sosyal medyada yayınlanan bazı görüntüle bu karşılaşma sonrasında hakem Fırat Aydınus ve maçın hakem gözlemcisi Yunus Yıldırım’ın Gaziantep’te bir restoranda birlikte yemek yediklerini ortaya koydu.

Normal bir zamanda bu görüntünün kimsenin dikkatini çekmeyeceği aşikar. Ancak Covid-19 salgınını yaşadığımız bu dönemde bu görüntü doğal olarak dikkatleri çekiyor. Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) gözlemcilerle ilgili talimatında protokol tribününde oturduğu için test yaptırma zorunluluğu olmayan gözlemci ile test yaptırdığı için temiz olduğu kesin olan hakemlerin bir araya gelmemesi gerektiği belirtiliyor.

Gözlemci ile hakemlerin bir araya gelmemesi talimatının yazılı olduğu maddeler şunlar:

-Gözlemciler, Covid-19 testi yaptırmayacağı için müsabaka öncesinde ve sonrasında hakemlerle hiçbir şekilde bir araya gelmeyecektir.

-Hakem soyunma odası ve koridorlarına gitmeyecektir.

-Hakemlerle aynı araçta yolculuk yapmayacaktır.

-Hakemler maç sonunda kart bilgi formunu gözlemciye WhatsApp mesajı ile gönderecektir.

-Görüşmek istediğini bir konu olursa maç gününden bir gün sonra saat 10:00-14:00 arası hakemle görüşünüz.

-Müsabaka sonrası toplantı yapılmayacaktır. Gösterilen kartlar ve kritik pozisyonlar ile ilgili hakemin bilgisine gerek duyuluyorsa telefon ile görüşülecektir.

Görüldüğü gibi hakem ile maçın gözlemcisinin eğer bir araya gelmesi gerekiyorsa en erken karşılaşmanın ertesi günü saat 14:00’de olması gerekiyor. Yani Fırat Aydınus ve Yunus Yıldırım’ın maç sonrasında aynı masada yakın mesafede bulunmaları talimatlara göre kesinlikle yasak.

TFF ne yapacak?

Covid-19 talimatını ihlal edenlere ceza yağdıran TFF’nin normalde Yunus Yıldırım ve Fırat Aydınus’a talimatlara aykırı bu davranışları nedeniyle nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak konusu. Ancak bunun gerçekleşip gerçekleşmediğini yapılacak sevklere ve milli aradan sonra devam edecek ligde kendilerine görev verilip verilmediğine bakarak anlayacağız.

Kaynak: Hakemin Sesi

İşte o talimatlar

Senin için hazırladığımız haberler