Yurt dışı nasıl Yazılır? Yurt dışı TDK doğru yazımı bitişik mi, ayrı mı yazılır?

14.02.2021 - 23:08 | Son Güncellenme: 14.02.2021 - 23:10

Yurt dışı nasıl Yazılır? Yurt dışı TDK doğru yazımı bitişik mi, ayrı mı yazılır?... Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Yazılımını nasıl olduğunu bilmediğimiz Yurt dışı kelimeyi hem online sorgulayabilir hem de yazım kuralları sayfasından bulabilirsiniz. TDK yazım kuralları sayfasında en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılan kelimelerin ayırt edilmesidir. Bu sözcüklerden biri de 'Yurt dışı ' kelimesidir. Yurt dışı mı, Yurtdışı mı? Yurt dışı nasıl yazılır? Birçok kelimesi hakkında TDK'ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak edilen ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Yurt dışı nasıl Yazılır? Yurt dışı TDK doğru yazımı bitişik mi, ayrı mı yazılır?

AJANSSPOR-HABER

Yazım hatalarından kaynaklı bilgi kirliliği nedeniyle doğru sandığımız birçok kelimeyi yanlış yazmaktayız. Kitap okuma alışkanlığının da yeterli olmaması nedeniyle günümüzde birçok sözcük hatalı olarak kullanılır. Bu noktada yurt dışı nasıl yazılır sorusunun cevabı sıkça araştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu çevrimiçi sözlük ile yurt dışı doğru yazımı ve cümle içerisinde yer alan örneklere aşağıdan ulaşabilirsiniz. Peki, yurt dışı TDK doğru yazılışı bitişik mi, ayrı mı yazılır?

Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden en çok sorgulama yapılan kelimelerden birisi olarak dikkat çekmektedir. Sıkça yazılan yanlış sözcüklerden birisidir. Yurt dışı nasıl yazılır sorusunun cevabını öğrenmek isteyen ve yazım hatası yapmak istemeyen kişiler tüm ayrıntılara bu başlık altından ulaşabilecekler. Yurt dışı TDK doğru yazımı bitişik mi, ayrı mı yazılır? İşte yurt dışı TDK doğru yazılışı!

Yurt dışı nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'nda yer alan çevrimiçi sözlükte yapılan sorgulamaya göre yurt dışı kelimesinin doğru yazımına aşağıdan ulaşabileceğiniz gibi cümle içinde yer almış örneklere de göz atabilirsiniz.

Yurt dışı TDK doğru yazımı

Türk Dil Kurumu'nun resmi sitesinde yer alan çevrimiçi sözlükte ''yurtdışı'' olarak sorgulama yapıldığında ''bu söz güncel Türkçe sözlükte bulunamadı'' uyarısı veriliyor. Yurt dışı ayrı olarak yazılmalıdır.

Senin için hazırladığımız haberler