Yürüyüş sporu Kemal Sunal'ın filmiyle anlatılıyor

28.10.2015 - 10:31 | Son Güncellenme: 28.10.2015 - 10:31

Atletizm Federasyonu Yürüyüş Milli Takım antrenörü İbrahim Halil Erkan, yaptıkları spor dalını anlatmak için Kemal Sunal'ın 'postacı' filmini örnek gösterdiklerini söyledi.

Yüksek irtifa kamp çalışmalarını Palandöken Yaylası'nda sürdüren Yürüyüş Milli Takımı haftada ortalama 260 kilometre yürüyor. Palandöken'in denizden 2 bin metre yükseklikte ve kent merkezindeki Atatürk Üniversitesi'ne ait ormanlık alanda günde çift antrenman yapan Yürüyüş Milli Takım sporcuları enerji depoluyor. Kampın başarı ile sürdüğünü vurgulayan antrenör İbrahim Halil Erkan, amaçlarının bu spor dalını Türkiye'nin dört bir tarafına yaymak olduğunu bildirdi. Erkan, şunları söyledi: 
"Maalesef bu spor dalına ülkemizde rağbet yok denecek kadar az. Bazen yaptığımız sporu bile anlatmakta güçlük çekiyoruz. Burada Kemal Sunal'ın postacı filminde yaptığı yürüyüşüyü hatırlatınca karşımızdaki hemen anlıyor. Bizim branşımız çok zor. Çünkü kilometrelerce yürüyüp birinci olan ve tam birincilik kürsüsüne çıkmaya hazırlanan sporcu yarış anında yaptığı bir hatadan dolayı diskalife olabiliyor." 

Yürüyüş Milli Takımı'nda Türkiye'nin gururu olan ve birçok rekora imza atan Recep Çelik bu sporu 16 yıldır yaptığını söyledi. Mart ayında yapılacak milli takım olimpiyat kota yarışlarına Palandöken'de hazırlandıklarını belirten Çelik, "2016 Rio Olimpiyatlarına yüksek irtifade iyi bir hazırlık geçiriyoruz. Haftada 260 kilometre yürüyoruz. Yaptığımız spor gerçekten çok zor ve şartları ağır. Herşeye rağmen bu spor çok seviyorum. Türkiye'de 20 kilometre 23 yaş altı ve büyükler, 10 kilometre büyükler ve 23 yaş altı rekortmeniyim. Avrupa ve dünyada derecelerim var" diye konuştu. 

Yürüyüş Milli Takım yıldız sporcularından Ayşe Tekdal ise, 15 kilometre Türkiye rekoru, dünya altıncılığı ve uluslararası başarılara sahip olduğunu belirtti. Ayşe Tekdal, "Bizim yaptığımız spor dalını anlatırken zorlandığımız gibi aile veya arkadaşlarla gezmek için dışarı çıktığımız zamanlarda da sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü yavaş yürüyemiyoruz, kedimizi kaptırınca bir bakıyoruz ki arkadaşlarımız çok gerilerde kalmış" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler