Yusuf Demir, Barcelona'dan ayrıldı! 'Türk Messi' Rapid Wien'e geri döndü...

Akın Ungan
12.01.2022 - 00:37 | Son Güncellenme: 12.01.2022 - 01:06

Barcelona'nın Rapid Wien'den kiraladığı Yusuf Demir takımdan ayrıldı. Barça geri yolladı. Satın alma opsiyonunda hangi madde vardı? Yusuf Demir kaç yaşında, kimdir?

Yusuf Demir, Barcelona'dan ayrıldı! 'Türk Messi' Rapid Wien'e geri döndü...

Dünya futbolunun dev kulüplerinden Barcelona, sezon başında Avusturya'nın Rapid Wien takımından, satın alma opsiyonu ile kiraladığı Yusuf Demir'i geri gönderdi. Oyuncunun satın alma opsiyonu kullanılmadı.

1 maça daha çıksaydı...

Barcelona, Yusuf Demir'i kadrosuna katarken, oyuncunun 10 maça çıkması halinde, 10 Milyon Euro karşılığında, bonservisinin alınacağı yönünde madde eklendi. Yusuf, İspanyol devi ile 9 maça çıkabildi. 1 maça daha çıksaydı, Barcelona zorunlu olarak oyuncuyu kadrosuna dahil edecekti.

Şampiyonlar Ligi'nde sahne aldı

Barcelona ile 9 maçta görev alan Yusuf Demir, 6 LaLiga, 3 de Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı. Bu karşılaşmalarda gol veya asist kaydedemeyen 18 yaşındaki futbolcu, toplamda Barça kariyerinde toplam 290 dk süre alabildi.

Yusuf Demir kimdir?

2 Haziran 2003 yılında doğan Yusuf Demir, futbola Avusturya'nın Vienna Altyapısı'nda başladı. Oradan, Rapid Altyapısı'na geçen Yusuf, burada A Takıma kadar yükselmeyi başardı. Oynadığı futbol ile Avrupa'nın dev kulüplerinin ilgisini çeken genç yıldız adayı, Barcelona'ya 500 Bin Euro karşılığında kiralandı. 10 Milyon Euro piyasa değeri bulunan 18 yaşındaki kanat oyuncusunun, Katalan ekibinin satın alma opsiyonundaki bedeli de aynı oldu.

Yusuf Demir, kariyeri boyunca toplam 49 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 9 kez rakip fileleri sarsarken, 4 kez de arkadaşlarına gol pası verdi.

Türk Messi lakabı verildi

Yusuf Demir, Avusturya ekibinden, Barcelona'nın yolunu tutunca, etkili sol ayağı ve genç yaştaki yeteneği ile Türk futbolseverlerin ilgisini çekmiş ve 'Türk Messi' lakabını almıştı.

Türkiye'yi seçmedi

Avusturya Milli takımı ile daha önce 3 maça çıkan Yusuf Demir'in, Faroe Adaları karşısında da görev alınca, yönetmelik gereği, Türkiye Milli Takımı'nı seçme şansı ortadan kalktı.

Avusturya Milli Takımı'nda 4 maça çıkan Yusuf, burada henüz Milli takım forması ile gol veya asist kaydedemedi.

Senin için hazırladığımız haberler