Yusuf Demir için Avrupa devleri kapıda! 10 milyon Euro…

13.01.2021 - 17:04 | Son Güncellenme: 13.01.2021 - 17:09

Avusturya'nın Rapid Wien takımında oynadığı futbolla Avrupa'nın dev takımlarının transfer listesine giren 17 yaşındaki Yusuf Demir için dünyanın dev kulüpleri sıraya girdi. Yusuf Demir kimdir? Hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde...

Yusuf Demir için Avrupa devleri kapıda! 10 milyon Euro…

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Avusturya Ligi ekiplerinden Rapid Wien takımında gösterdiği performansla Avrupa devlerinin radarına giren 17 yaşındaki futbolcu Yusuf Demir için istenen bonservis fiyatı belirlendi. Türk asıllı Avusturyalı genç yıldız için en az 10 milyon euro bonservis bedeli istendiği belirtiliyor. Başkent ekibi, sezon sonunda Yusuf Demir'i satmaya hazırlanıyor.

 

Barcelona, Red Bull Salzburg, Ajax, Manchester United, Real Madrid, Juventus…

Avusturya basınına göre, Rapid Wien ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Yusuf'u isteyen takımlar arasında Barcelona, Salzburg ve Ajax'ın olduğu belirtilirken, İtalyan basını da yıldız 10 numaranın Juventus'un transfer listesinde yer aldığını duyurmuştu.

Defensa Central isimli internet sitesinde yer alan haberde, İspanyol devi Real Madrid’in de oyuncuyu almak istediği yazıldı.

İngiliz basınının iddiasına göre ise, Manchester United'ın oyuncuyla masaya oturduğu, Kırmızı Şeytanlar’ın Rapid Wien'e henüz resmi bir teklif götürmediği, ancak oyuncunun temsilcileriyle görüşmelere başlandığı öne sürüldü.

A Milli Takım ihtimali

Henüz milli takım tercihi yapmayan Demir, genç yaş kategorilerinde Avusturya Milli Takımı forması giymişti. Genç yıldızın, Türkiye Milli Takımı forması giyme ihtimali hala devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde genç oyuncunun menajeri, Avusturyalı yetkililerin oyuncuyu milli takıma kazandırmaya çalıştığını belirtirken, Türk yetkililerden herhangi bir teklif gelmediğini belirtmişti.

Yusuf Demir kimdir?

2 Haziran 2003 tarihinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da dünyaya gelen Yusuf, futbola First Vienna FC’nin altyapı takımında başladı. Daha sonra Avusturya devi Rapid Wien’in altyapısına transfer olan genç yıldız, Viyana ekibinin U15, U16 ve U18 takımlarında forma giydi. 2019 yılında A takıma alındı. Avusturya Milli Takımları’nın genç yaş kategorilerinde sırasıyla U15, U17 ve U21 takımlarında görev aldı. 1,73 boyundaki sol ayaklı oyuncu 10 numara mevkiinde forma giyerken, sağ kanatta ve forvet arkasında da görev alabiliyor.

Yusuf Demir istatistikleri

Genç yıldız, bu sezon toplamda forma giydiği 17 maçta 571 dakika sahada kaldı ve 4 gol, 2 asist kaydetti. Avusturya Milli Takımları’nın genç yaş kategorilerinde ise 25 maçta görev alırken, 19 gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler