Yusuf Dikeç annesine yapılan saygısızlık hakkında konuştu: Atatürk'ün annesi...

27.08.2024 - 09:09 | Son Güncellenme: 27.08.2024 - 09:18

Paris 2024'te gümüş madalya kazanan Milli atıcı Yusuf Dikeç annesi ile paylaştığı fotoğrafa gelen çirkin yorumların ardından sessiz kalmadı ve açıklama yaptı.

Yusuf Dikeç annesine yapılan saygısızlık hakkında konuştu: Atatürk'ün annesi...

AJANSSPOR - HABER

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan Şevval İlayda Tarhan ile gümüş madalya kazanarak dönen milli sporcumuz Yusuf Dikeç dünya basınında da büyük yankı uyandırmıştı. Dikeç'in annesi ile bir fotoğrafına gelen yorumlar ise tepkilerin odağı oldu.

Dikeç'in annesine çirkin yorumlar geldi

Yusuf Dikeç, X hesabında annesi ile olan bir fotoğrafını "My Most Precious...." (En değerlim) açıklamasıyla paylaştı. Ancak Dikeç'in fotoğrafı paylaşması sonrasında bazı hesaplardan Dikeç'in annesi hakkında tepki çeken yorumlar geldi. Bir kullanıcı fotoğrafa verdiği yanıtta "Maalesef rezil olduk dünyaya. Keşke annenizi paylaşmasaydınız" derken başka kullanıcılar ise "sil şunu" ve "Avrupa'ya küçük düştük" dedi. Kullanıcıların bu yorumları sözleri ise yoğun tepki gördü.

"Zübeyde Anne’nin fotoğrafına baksınlar"

Milli sporcu Yusuf Dikeç, Sabah'tan Onur Şahanoğlu'na yaptığı açıklamalarda annesine gelen yorumlar hakkında şunları söyledi: "Hep şunu söylüyorum. Allah, bu ülkenin gençlerinin kalbinden anne sevgisi ve vatan sevgisini eksik etmesin. Çünkü annesinden utanan ülkesinden de utanır. Annesini sevmeyen ülkesini de sevemez. Bak bir Türk çıktı, bir şey yaptı, bütün dünya onu taklit ediyor. Bizim kimseyi taklit etmemize gerek yok, biz kendi ayak izlerimizi bırakacağız, bizi takip edecekler."

Annesinin başörtülü olması nedeniyle çirkin yorumlar için ayrıca şunları söyledi: "Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi, Zübeyde Anne’nin fotoğrafına baksınlar. O fotoğrafla ne fark görüyorlar? Ben kafama takmıyorum. Bizim yapacak işlerimiz var. Ama bu zihniyete de teslim olmayacağız. Ülkemiz daha güzel işler başaracak.

İlgini Çekebilir
Mercedes Formula 1 Takımı'nın resmi hesabında tepki çeken Türk bayrağı hareketi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler