Yusuf Günay açıkladı! Başlamadan bitti!

01.05.2020 - 08:57 | Son Güncellenme: 01.05.2020 - 09:04

Galatasaray başkan yardımcısı Yusuf Günay, kombine bağışı ile ilgili tartışmalar hakkında konuştu. Galatasaray taraftarlarından fedakarlık isteniyor mu? Kombineler ne olacak? Yusuf Günay'dan resmi açıklama geldi.

Yusuf Günay açıkladı! Başlamadan bitti!

Tüm dünyayı sarsan koronavirüs döneminde mali açıdan etkileri en aza indirmek isteyen Galatasaray ile ilgili bir proje gündeme gelmişti. Sarı-kırmızılı yönetimden kombine bağışı konusunda resmi bir açıklama geldi. Taraftarlardan fedakarlık bekleniyor mu? İşte yanıtı...

Kombine tartışmaları son buldu

Galatasaray’da eski yönetici Sedat Doğan'ın çağrısıyla başlayan ‘kombine bağışı' tartışmalarına yönetimden yanıt geldi.

Yusuf Günay'dan açıklama geldi

Başkan yardımcısı Yusuf Günay, kulübe nefes aldıracak proje olarak adlandırılan kombine bağışı ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu.

Yusuf Günay: "Mağduriyet çıkmayacak"

Skor'a konuşan Yusuf Günay, maçların seyircisiz oynanması halinde kombine ve loca sahipleri açısından ortaya bir mağduriyetin çıkmayacağını belirterek “Taraftarlar loca ve kombine alırken bir sözleşme, taahhütname imzalıyor. Bu konular orada yazıyor” dedi.

"Taraftarlarımızın böyle bir başvurusu yok"

Yusuf Günay, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Loca sözleşmesinde, ‘mücbir sebep durumunda kulüpten herhangi bir talepte bulunulamayacağı'na dair bir hüküm söz konusudur. Kombinedeki sözleşmede maçların seyircisiz olması durumunda herhangi bir hak talebi olmayacağı taahhüt edilmektedir. Kaldı ki bir tane taraftarımızın bile böyle bir başvurusu yok. Çünkü taraftarımız bu konuda hak sahibi olup olmadığını çok iyi bilmektedir. Yani bir işlem yapılmasını gerektirecek durum söz konusu değil.”

Galatasaray'ın kaybı 105 milyon TL olarak açıklanmıştı

Hatırlanacağı gibi Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, seyircisiz maçlar sebebiyle kayıplarının 105 milyon TL'yi bulduğunu dile getirmişti. Bu projenin ise 50 milyon TL getireceği ve kulübü rahatlatacağı ifade edilmişti.

Turgay Kıran: "Galatasaray'a yakışmaz"

Bu arada Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, Radyospor'a konuştu. Kıran, "Bu paralar taraftarın ödediği paralar. Galatasaray, bir hak kulübüdür. Hak ve hukuktan bahsediyorsak, taraftara kalan 8 maçı izleme demek olmaz. Galatasaray'a yakışmaz" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler