Yusuf Günay: "İnsani olan yapıldı."

19.03.2020 - 19:11 | Son Güncellenme: 19.03.2020 - 19:15

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, liglerin ertelenmesi kararına destekte bulundu.

Yusuf Günay: "İnsani olan yapıldı."

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı Avrupa ülkeleri, liglerin ertelendiğini duyurmuştu. Bu süreçte liglerin devam ettiği tek ülke Türkiye kalırken bugün, Gençlik ve Spor Bakanı'nın açıklamasıyla, Türkiye'de de liglerin ertelendiği duyuruldu.

TFF'nin tepki çeken liglere seyircisiz devam kararının, ertelemeye çevirilmesinin ardından Yusuf Günay, sosyal medya hesabından, "Doğru olan, sağlıklı olan, insani olan yapıldı, hepimize hayırlı olsun" ifadelerini paylaşarak, kararı destekledi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, 17 Mart'ta çıktığı kameralar karşısında, liglerin Nisan ayının sonuna kadar seyircisiz olarak devam edeceğini söylemişti. Bunun üzerine futbol camiasından tepkiler yükselmiş, bu kararın doğru olmadığı dile getirilmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirdiği konuşmada önümüzdeki 3 haftanın kritik olduğunu belirtirken, bunun için önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Böylece Bakan Kasapoğlu, yaptığı açıklamada "Koronavirüs salgınıyla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye olarak salgın ortaya çıktığı andan itibaren hızlı ve etkin önlemlerle bu işin üstüne giden birkaç ülkeden biriyiz. Toplam 14 ilimizde bulunan 35 yurdumuzda karantina uygulaması yapılıyor. Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda. UEFA'da da EURO 2020'nin 1 yıl ertelenmesi kararı alındı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dün belirttiği üzere önümüzdeki 3 haftayı azami dikkatle geçirmemiz halinde ülkemiz virüsle mücadelede büyük bir başarı sağlayacaktır. Bu nedenle, federasyonlarla yaptığımız değerlendirme sonucu ligler ertelenmiştir. Bu süreçte, federasyonlar ve kulüpler sporcu, antrenör ve diğer çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle yerine getirecektir." şeklinde konuşarak, liglerin ertelendiğini duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler