Böyle TFF yönetilmez! Verin bana cezayı, ayıp ya ayıp!

12.02.2021 - 15:33 | Son Güncellenme: 12.02.2021 - 16:18

Son dakika Galatasaray haberleri... Süper Lig ekibi Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz ve başkan yardımcısı Yusuf Günay, 3 maç ve para cezası alan Oğulcan Çağlayan, Arda Turan, Marcao, TFF ve Ali Koç ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cengiz, "Benim MHK'ya güvenim kalmadı! Hakem adı versem zaten 17 kulüp anında birleşiyor" dedi. Günay ise, "Pazartesi günü bölge adli mahkemesine başvuracağız. Gerekirse UEFA'ya götüreceğiz. Karar, hukuka uygun değildir" şeklinde konuştu. İşte detaylar...

Böyle TFF yönetilmez! Verin bana cezayı, ayıp ya ayıp!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, 3 resmi müsabakadan men ve 1 milyon 200 bin Euro para cezası alan Oğulcan Çağlayan, Arda Turan, TFF, Ali Koç ve birçok konu hakkında flaş açıklamalarda bulundu. 

"Rizespor, Oğulcan'dan habersiz 1 sezon uzatıp TFF'ye bildiriyor"

Oğulcan Çağlayan ile ilgili verilen kararın ibretlik bir konu olduğunu belirten Günay, "Oğulcan Çağlayan kararı aslında ibretlik bir konu. Oğulcan Çağlayan'ın Rizespor ile olan sözleşmesi 2019-20 sezonunda sona eriyor. Rizespor, Oğulcan'dan habersiz 1 sezon uzatıp TFF'ye bildiriyor. Oğulcan rastgele bakıyor ve sözleşmesi 1 sene uzamış görüyor. Bir yazıyla federasyona başvuru yapıp bu sözleşmede rızası olmadığı söylüyor. Federasyon görevlileri opsiyon olan sözleşme yerine tüm sözleşmeyi fesih ediyor ve Oğulcan'ın lisansı iptal oluyor. Bir kurumun yanlışı Oğulcan'a patlıyor. Rizespor'un, Galatasaray'dan herhangi bir tazminat talebi olmamasına rağmen, Oğulcan'a verilen para cezasından Galatasaray da sorumlu tutuluyor. 

"Benzer kararlar, UEFA'dan geri döndü"

İlk defa böyle bir kararla karşı karşıya kalıyoruz. Benzer kararlar, UEFA'dan geri döndü. Oğulcan, Rizespor'da yıllarca oynuyor ve Kayserispor'a ödenecek parayı Oğulcan'ın ödenmesi kararı veriyorlar. UÇK bu zamana kadar ki uygulamalarında disiplin cezası ve futbolcuyu men cezası veremez. Oğulcan'a 6 maç ceza verdiler ve Tahkim bunu 3 maça düşürdü. Bu karar daha önce verilmedi. Benzer nitelikte hiçbir karar verilmedi. Buna benzer çoğu karar UEFA'da geri döndü.

" Gerekirse UEFA'ya götüreceğiz"

Pazartesi günü bölge adli mahkemesine başvuracağız. Gerekirse UEFA'ya götüreceğiz. Karar, hukuka uygun değildir. PFDK'nın cezalarını hep beraber gördük. 6 Şubat'ta oynanan derbide, Türkiye'nin gözü önünde, herkes gördü. Usulsüz şekilde stadyuma giren birçok kişi var ki, bir TFF yetkilisi 3 bin kişi olduğunu bana söyledi. Bu şahısların kimler tarafından, nasıl, ne şekilde stadyuma alındığı mutlak şekilde açıklanmalıdır. Biz, Galatasaray olarak her zaman kurallara uygun davranmayı kendimize ilke edindik. Stada sağlık çalışanı adı altında çok sayıda militan taraftar yerleştirip, sahada hakeme ve takıma baskı kurarak sonuca etki etmek istediler. Çok şükür ki böyle bir şey olmadı, takımımız galip geldi. Verilen cezalara bakıyoruz vicdana ve adalete uygun değil.

Arda Turan'a verilen ceza hakkında...

Bu, Türkiye'de bir ilktir. Bir insan, içeriğini tasvip edip etmeyin. Kendi aralarında yaptıkları bir sevinçte, kaynağı belirsiz şekilde sosyal medyada yayınlanması suretiyle yayıldı. Temsilci raporunda yok. Biz, her dönemde ve olayda, hukukun yanında olacağımızı söylemek isteriz. Tabii ki, Galatasaray'ın düşmanı çok. Çünkü başarının düşmanı çok. Biz de bunun farkındayız. Sonuna kadar, hukuk içinde mücadelemizi sürdüreceğiz'." dedi. 

Mustafa Cengiz: "TFF'nin doğru yola girmesi gerekiyor"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Cenap Şahabettin'in şu lafını hiç unutmam; 'Bu ülkede mütevazı görünme, gerçek sanarlar.' Yani ne kadar saygılı ve hukuk içinde kalmaya özen gösterirseniz, geri kalmış insanlar ve kesimler, sizi zayıf, yetersiz ve temsilden uzak görür. Biz bu yoldan ayrılmayacağız. Efendilikle aynı şekilde devam edeceğiz. TFF düşmanımız değil. TFF'nin doğru yola girmesi gerekiyor. Bizin yolumuza girmek değil. Siz devamlı olarak hukuk içinde kalmaya çalışırsanız, sizi küçük görüyorlar. Hırsızlık yapmazsanız, belki evdeki kaynananız da sizi küçük görecek. Doğru yol ne? Genç nesile, tüm Fenerbahçelilere, Beşiktaşlılara, camialara sesleniyorum. Doğru yoldan ayrılmayın. 

"Fenerbahçe ile maç yaptık, kaç kaç bitti?"

Fenerbahçe ile maç yaptık, kaç kaç bitti? Ben beyin ameliyatı geçirdim de bilmiyorum. Bizim taraftarda öyle bir hava var ki sanki yenildik, dayak yedik? 

Alanya bizi yendi, helal olsun. Ama 5 dakika daha olsa ne olurdu? Penaltıda temas yok. Biz bunları gündeme getirmedik. Rakibimiz aylardır sürekli bunu konuşuyor. Hakemlerden en çok zarar gören biziz. Kulüpler Birliği'nde 17 kişi bize karşı birlik oldu. Rakibimiz hakem konuşuyor. Vay gol verilmedi. Golünüz verilse bizim de 2 kırmızı kart 1 penaltımız vardı. Bizim canımız yandı en çok hakemden. Kulüpler Birliği, Galatasaray'a karşı bildiri yayımladı. Ey Ali Koç, o bildiriyi sen yazdırdın. 'Hakemler de insandır, hata yapabilirler' dedin. Bunu sen yazdırdın.

"Tuzağa düşmeyin"

Yenilgiyi sindirebilmek de asalettir. Yazıklar olsun!. Ben istifa ederim 52 bin kere ederim. Yasalar izin vermiyor. Arkadaşlarım bıktı. Taraftarlarıma sesleniyorum ben. Ben onlar için varım. Lütfen yapmayın. Tuzağa düşmeyin. Biz onlar kadar değerliyiz. Rakip takım başkanının, meclis idare memuru gibi davranması hiç hoşuma gitmedi. Alkıştan rahatsız olmuşlar. Allah Allah... Yahu sen geldin, kız voleybol maçında şakır şakır alkışladın. Bir de benim alkışlamamı istedin. Bu nasıl bir kafa yapısı?

"Marcao'ya yapılan hakaretler, eşine hakaretler..."

Marcao'ya yapılan hakaretler, eşine hakaretler... Bazı troll hesaplar, rakip hesaplar. Bizim aleyhimize yapılan hesaplar da troll hesaplardan. Bizim taraftarımız olmayan ama bizim taraftarımız gibi gözüken hesaplar var.

"Ben İrfan Can konusunda kimseyi suçlamadım"

Ben İrfan Can konusunda kimseyi suçlamadım. Sadece sorular sordum, TFF'ye sordum, rakibe sordum. Yine soruyorum. Bana 10 milyon Euro dediniz, şimdi 7 milyon Euro diyorlar. O zaman arada uçurum yok neden benimle pazarlık etmedin? Onların sportif direktörü benim muhattabım değil. 

Mustafa Cengiz'den Ali Koç'a...

Bu kafa yapısıyla hiçbir yere ulaşamazsın. Böyle kalitesizlik olmaz. Kimseden korkmam, Allah'tan  başka.

Maça girdik, adam bize bekleyiniz diyor. Biz daha önce istihbarat aldık. Bizim konuştuklarımız olayların yüzde 5'i falan. Biz kavga istemiyoruz. "Bunlar kim dedik" görevlilere... TFF'den bir yetkili, rakip kulübe, 'Sağlık çalışanı 150 kişi alabilirsiniz' demiş. Benim çıkardığım özet bu. Kontrol edemediler, 150 kişi 2500 kişi oldu. Bize aktarılan 3000 kişi. Mertçe çıkıp, 'biz aldık' desinler ve canımı yesinler. Biz aptal değiliz. Delikanlı gibi söyleyin. 1907 diyen herkesi aldık deyin! Federasyon da sevki seyirciden yapmadı. Seyirciden yapsaydı hapis cezası ve yöneticiliğin bitmesi olurdu. 2500 kişinin bedeli 72 bin lira çıktı. Ben bunu cebimden öderim.

"Arda'nın hareketini tasvip etmiyorum"

Arda'nın hareketini tasvip etmiyorum, Arda da etmiyor. Ancak aranızda özel alanlarınızda küfür etmiyorum diyen var mı? Hiç küfretmeyen insan var mı aranızda? Arda, arkadaş arasında bunu yapmış. Ben bunu tasvip etmiyorum ama arkadaşlar arasında bu var. Bu yüzden sevk yapılmamalıydı. Böyle TFF, böyle hukuk olmaz. Verin bana cezayı! Ayıp ayıp. Arda Turan bu görüntüleri kendi hesabından mı yayınladı? Arda Turan nasıl sevk edildi? Daha önce Beşiktaş olayı var, ceza veremediler? Kim bunu sevk ediyor? Çok acı arkadaşlar. Arda'nın olayı yanlış ya da doğru ama sevk edilmemeliydi. Ben burada Galatasaray Başkanı olarak konuşmuyorum, hukuktan anlayan bir insan olarak konuşuyorum. Unutmayın arkadaşlar, keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Benim MHK'ya güvenim kalmadı. Hakem adı versem zaten 17 kulüp anında birleşiyor. Abdurrahim Albayrak'a yapılan saldırıda adamın elinde bıçak veya silah olsaydı bunun bedelini kim ödeyecekti? Kim ödeyecekti? Bununla ilgili sevk bile yapılmadı." diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler