Yusuf Mert Tunç Analizi

17.04.2019 - 14:34 | Son Güncellenme: 17.04.2019 - 14:34

Yusuf Mert Tunç analizi! Kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor?

Yusuf Mert Tunç Analizi

Fenerbahçe'de Islam Slimani'nin gözden düşmesi, Michael Frey'in sakatlığı ve Roberto Soldado'nun ce zalı olması nedeniyle Ersun Yanal'ın forvette kimi oynatacağı merak konusu oldu. Yanal'ın Ayew'i oynatması beklenirken alt yapıdan Yusuf Mert Tunç ismi ön plana atıldı. Peki Yusuf Mert Tunç kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor?

İşte Ali Bozkurt'un Yusuf Mert Tunç ile ilgili hazırladığı analiz...

Yusuf Mert Tunç

Ülke; Türkiye
Güncel Takım; Fenerbahçe U21 – Fenerbahçe
Yaş; 18 Eylül 2000 (18)
Boy; 1.86
Mevki; Forvet- Santrafor
Güncel Piyasa Değeri; 100 bin €

Hakkında- Profil

18 Eylül 2000 Çankırı doğumlu olan Yusuf Mert, henüz 12 yaşında Seyrantepe Ofspor'da futbola başlayıp ve kısa süre içerinde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 1 sene Seyrantepe'de forma giyen Yusuf Mert , 2013 yılında Beşiktaş altyapısına transfer oldu. Beşiktaş da 1 sene forma giyen genç oyuncu ardından Dikilitaşspor'un yolunu tuttu. 4 yıl Dikilitaş'ta forma giyen Yusuf Mert, 2017'de Fenerbahçe altyapı hocalarının dikkatini çekti ve Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.

Kısa süre içerisinde kendisini kanıtlayan başarılı futbolcu U21 Ligi'nde harikalar yaratınca Başkan Ali Koç'un da dikkatini çekti. Rizespor ile oynanan U21 maçında yaptığı hat-trick ile yıldızlaşan 18 yaşındaki Yusuf Mert, karşılaşmayı izleyen Başkan Ali Koç’u performansıyla hayran bırakmıştı. 1.86 boyundaki solak forvet ile profesyonel sözleşme imzalandı ve A takım formasını beklemeye başladı. 

Rapor-Analiz (Artı- Eksi Yönleri)

34 maçta 18 gol atmış genç bir oyuncudan bahsediyoruz. Fenerbahçe alt yapısını takip eden bir çok kişi Yusuf Mert için heyecanlanıyordur. Slimani forumsuzluğu, Frey’in tutmaması, takımın zor durumda olması tüm taraftarı düşündürdüğü kadar alt yapıyı izleyip BELKİ? Sorusunu sordurmuştur. Son günlerde ise A takımda yer alacağı haberleri çıkması Yusuf Mert’i gündeme almış durumda. Atletik ve seri bir forvet olan Yusuf Mert en iyi yaptığı özelliği ise takım kötü oynasa bile kendini ön plana çıkarıp gol bulabiliyor.

Birebirde adam eksiltip gol pozisyonu yaratabiliyor. Teknik bir oyuncu ve bunu birebirde çok iyi kullanıyor.
Boyu oynadığı pozisyon için çok iyi derecede.Fiziği ise yaşıtlarına göre iyi durumda A takım seviyesine çıktığı zaman sırıtmayacağı kesin. Boyu ve fiziği iyi olmasına karşın biraz daha hava toplarına çalışması gerekecektir. Zaman zaman hava toplarında başarısızı oluyor.
İyi tekniği olduğu çok açık bunu adam eksiltmede söylediğimiz kadar topa vuruşlarında görebiliriz. Topa sert ve etkili vuruşlar yapıyor.
Pozisyon alması için sorunu olmuyor ve top hangi ayağına gelirse gelsin olumlu vuruşlar yapıyor. İki ayağını kullanabilmesi onun için çok büyük avantaj.

Biraz daha hareketli ve paslı oynaması gerekecektir. A takım seviyesine çıktığı zaman çok top kaybetmesi, hareketsiz top beklemesi onun için sorun olabilir. Bu seviyelerde dikkat etmesi gereken özelliklerinden biri ve dikkate almalıdır.

Gücünü çok iyi kullanıyor ve tam bir 9 numara olduğunu gösteriyor. Çift forvet sisteminde denenmelidir. Çift forvet olarak çıktığı zaman ligimize yeni bir yetenek girmiş olacaktır.

Sürpriz koşuları muhteşem yapıyor. Gerektiği zamanlarda çok iyi koşulara sahip durumda. Koşu yaptığı zamanlar ise gücünü kullanması onu yıkılmaz hale getiriyor.

Boyuna göre oldukça hızlı bir oyuncu. Genel maçlarında hızlı çıkışlar yakalıyor ve olumlu sonuçlanıyor.

Dirençli ve ayakta kalma mücadelesi çok dikkat çekici. Yusuf belki de bu özelliğinden dolayı A takım ile sözleşme imzalamıştır.

Birkaç maçını izlerken aralara kaçar mı diye notlar aldım ve izlediğim her maçında araya kaçmayı başardı ve kendine pozisyonlar yarattı. Bu işi iyi yapıyor. Sağ ayağını da kullanabilmesi onu üst seviyelerde denemek için bir fırsat olabilir ama bazı maçlarda sol ayağını çok kullanıp gerektiği yerlerde sağ ayağını kullanmayı unutuyor gibi bu da çoğu pozisyonu vasat olarak sonuçlandırabiliyor. Çift ayağını kullanmaktan çekinmemeli ve genel maçlarına yaymalıdır.
Soğukkanlı olması Yusuf Mert için bir artı bunu her maçta yapması daha da iyi olacaktır ki Yusuf Mert soğukkanlılığını sezona yaymayı başaramıyor. Yaşından kaynaklanabilir, izlediğiniz maçlarda soğukkanlı olabilir lakin bunu bir maçta yapıp diğer maçlarda yapmaması biraz olsa eksi yöne gidiyor.
Kornerlerde çok iyi kafa vuruşları var, yan toplarda iyi vuruşlar yapıyor ama hızlı gelişen ataklarda yan toplarda sorun yaşayabiliyor.
Çok rahat adam geçer ve rakip takımdan oyuncu düşürmesini seviyor.

Genel Maçlarda (Min10)

Güç
İYİ
Hız
İYİ
Dayanıklılık
İYİ
Çeviklik
İYİ
Zıplama
İYİ
Hızlanma
İYİ
Hava Hakimiyeti
İYİ – ORTA
Denge
İYİ -ORTA
Top Kapma
ORTA
Orta Yapma
ORTA
Topla Beceri
İYİ
Pas
ORTA

Uzaktan Şut
İYİ
Bitiricilik
ÇOK İYİ
Top Sürme
İYİ
Duran Toplar
ORTA
Pozisyon Alma
İYİ
Konsantrasyon
İYİ
Pozitif Agresiflik
İYİ
Oyun Zekası
İYİ
Takım Oyunu
İYİ
Soğukkanlılık
ORTA
Sezgi
ORTA
Markaj
KÖTÜ
Doğal Yetenek
ORTA

Puanlama

Güç
7.3
Hız
8.2
Çeviklik
7.5
Dayanıklılık
7.1
Zıplama
8.0
Denge
7.9

Hızlanma
9.7
Hava Hakimiyeti
7.6
Top Kapma
6.1
Orta Yapma
6.0
Topla Beceri
8.8
Pas
5.6
Uzaktan Şut
8.9
Bitiricilik
9.5
Top Sürme
8.9
Markaj
6.0
Duran Toplar
8.0
Pozisyon Alma
9.0

Hazırlayan: Ali Bozkurt 

Mail: alibozkurt178@gmail.com

Yayınlanma Tarihi : 17.04.2019 

Senin için hazırladığımız haberler