Yusuf Namoğlu: "VAR Merkezi'miz Avrupa'da en iyilerden bir tanesi"

24.10.2018 - 22:30 | Son Güncellenme: 24.10.2018 - 22:30

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu ve VAR sistemi koordinatörü Murat Ilgaz, TRT Spor'da yayınlanan programda açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

Yusuf Namoğlu: "VAR Merkezi'miz Avrupa'da en iyilerden bir tanesi"

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu ve VAR sistemi koordinatörü Murat Ilgaz, TRT Spor'da yayınlanan programda açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

 

"VAR Merkezi'miz Avrupa'da en iyilerden bir tanesi. 5 tane oda var, 4 tane daha ek oda kısa sürede hazır hale gelebilecek durumda. 20 Kasım'da UEFA Hakem Komitesi, Riva'da UEFA'nın elit hakemlerine seminer verecek."

Yusuf Namoğlu: "Topun oyunda kalma süresi 40 saniye arttı."

Yusuf Namoğlu: "VAR sistemi Süper Lig'de 81 maçında toplamda 31 dakika devre dışı kaldı."

Bütün tartışılan konu şu: Gri dediğimiz size göre penaltı bana göre değil olan konuları hakeme sorar. Hakem ben elle gördüm ama yeterli değil dediği anda buna hiçbir zaman VAR diye demez. Tamamen hakemin yorumuna bırakılır. Ama toplum diyor ki, buna da baksın buna da.

VAR'da incelenebilir kararlar

Penaltı, goller, kırmızı kart, yanlış kart...

25 hakemimiz var. 9 tane müsabaka oluyor. Bu maçlar cuma, cumartesi, pazar, pazartesi günü oluyor. Bu 4 günlük süre içinde dinlenme oluyor. Kalan 16 hakemi orada çeşitli maçlarda görev alıyor. Dolayısıyla bu şekilde değerlendiriyoruz. Sayı yeterli oluyor şu anda.10 tane FİFA yardımcı hakem vardı. Bunları VAR olarak eğitime aldık.

Rosetti ile İtalya'ya gittik. atalanta vb yerinde izledik. Ön çalışmaları orada yaptık Rosetti ile. Rosetti ilk bu işi oradan yapan ve donanımlı bir kişiydi. Sonra o FIFA'daki görevlerinden dolayı gelemedi ve Murat arkadaşımız devraldı görevi.
Bu kadronun genişlemesi lazım. Bunun içinde çalışıyoruz.

İstifa konusunda yorum yapmayacağım. Bana ağır cümleler sarf edenleri avukatlar aracılığıyla davalar açıldı. Davalar devam ediyor o yüzden de konuşmak istemiyorum. Bedellerini ödeyecektir o kişiler. Organize olduğu kanaatindeyim.

Senin için hazırladığımız haberler