Yusuf Sarı analizi!

28.07.2019 - 13:16 | Son Güncellenme: 28.07.2019 - 16:16

Yusuf Sarı analizi!

İşte Yusuf Sarı’nın güçlü ve zayıf yönleri

Yusuf Sarı 

 

Yaş: 20
Boy: 1.68
Kullandığı Ayak: Sol ayak
Mevkii: Sol kanat
Yan Mevkii: Sol kanat
Güncel Piyasa Değeri: 400 bin euro
Güncel Takımı: Trabzonspor
Uyruk: Türkiye – Fransa

20 Kasım 1998 tarihinde Fransa Martigues’te dünyaya gelen futbolcu Yusuf Sarı, Sağ Kanatta ve forvet hattında görev yapmaktadır. Fransa ve Türkiye vatandaşlığına sahip olan genç yıldızın burcu Akrep, boyu ise 1.68 cm’dir.

Son dönemde Genç futbolcu için Türkiye Milli Takım yetkilileri devreye girmiştir. Ancak Fransa’nında ısrarla Milli Takımına dahil etmek istediği genç futbolcunun hangi ülkeyi seçeceği henüz netlik kazanmamıştır. Türkiye U19 Milli takımına daha önce davet edilmiş ancak sakatlığı nedeni ile katılamamıştır. Daha sonra Türkiye U21 Milli takımına davet edilmiş ve toplam 8 karşılaşmada Milli formayı giymiştir. Son duruma göre ise Yusuf Sarı’nın Türkiye A Milli takımında oynamaya sıcak baktığı belirtilmektedir.

En son Marsilya II takımında forma giymiş, 2019 sezonunda ise En son Marsilya II takımında forma giymiş, 2019 sezonunda ise Trabzonspor takımı ile anlaşmaya vardığı açıklanmıştır. 2018 sezonunda oynadığı Marsile II takımında toplam 9 kez ilk 11’de forma giymiş 3 gol atmıştır. 2017 sezonunda ise yine 9 karşılaşmada oynamış ve 2 gol atmıştır. Attığı gollerin yanı sıra en önemli özelliği, yaptığı asistler ve isabetli ortalarıdır. Hızı, birebir adam eksiltmedeki başarısı ve oyun zekası ile geleceğin önemli isimleri arasında gösterilmektedir. Son olarak futbol otoriteleri tarafından müthiş bir sol ayağa sahip olduğu belirtilmektedir.

Güncel piyasa değeri transfermarkt verilerine göre 400 Bin Euro’dur. Trabzonspor takımı Sarı için Marsilya takımına 200 Bin Euro bonservis’in yanı sıra, 400 Bin Euro da imza bedeli ödemiştir. Sözleşme ise 4 yıllık olarak imzalanmıştır.


2018 sezonunda oynadığı Marsile II takımında toplam 9 kez ilk 11’de forma giymiş 3 gol atmıştır. 2017 sezonunda ise yine 9 karşılaşmada oynamış ve 2 gol atmıştır.

Güçlü - Güçsüz Yönleri

Güçlü - Güçsüz Yönleri

Yusuf Sarı’nın attığı gollerinin yanı sıra en önemli özelliği, asistleri ve isabetli ortalarıdır. Hızlı olan genç oyuncu 1vs1’de rakiplerini ekarte etmesini başarıyor. Adam eksiltmesi, oyun zekası ile gelecekte Trabzonspor için önemli bir satışa imza atabilir. Futbol otoritelerinin yorumlarına göre müthit sol ayağa sahip bir oyuncu, çektiği şutlara bakarsak bu otorite doğruluğu yüksek. Yusuf Sarı oynadığı hazırlık maçlarında ise bu özelliğini çok net şekilde bizlere göstermiştir.

Marsilya alt yapısında yetişen Yusuf Sari, altyapıda aldığı zihinsel özellikleri ile oyun zekası sayesinde çabuk karar vermesi onu biraz daha Türk genç oyuncularının önünde tutuyor. Öğrendiklerini her geçen gün daha geliştirmesi, kendini her an hazır tutması Trabzonspor’un dikkatlerini üzerine çekmesine ve takımda yer bulmasına yardımcı olmuştur. Uzun süredir hava toplarında yetersizliğini bir türlü aşamadı. Marsilya altyapısında iken bu sorunu daha çok azaltmaya çalışmasına rağmen bir türlü bu özelliğini geliştiremedi. Türkiye’de ise antrenmanlarına baktığımız zaman yavaş yavaş gelişimi sağlıyor. Hazırlık maçlarında bunu birkaç kez denemesi gelişimi yavaş yavaş sağladığı gerçeğini gösteriyor.

Topla ilişkisi iyi durumda. Ayağına topu aldığı zaman Yusuf’tan topu almak sandığınız kadar kolay olmuyor. Bunun sebepleri ise hızlı olması, oyun zekası ve müthiş sol ayağı…
Sol ayağına aldığı zaman çekeceği şutlar da rakiplerin zorlanması rakip kalecinin zor anlar yaşaması kaçınılmazdır. 1vs1’de ise rakiplerini ekarte etmesi zor olmuyor. Bireysel olarak takıma katkısı daha da çoğalıyor. Çalımları, bölge değiştirme özellikleri de eklendiği zaman Yusuf yaşıtlarına göre birkaç adım daha önde duruyor. Sağ, Sol kanatlar da sırıtmadan oynaması onu ileri bölgede iyi alternatif olarak karşımıza çıkmasını sağlıyor.

Kondisyon eksikliği devam ediyor. Kondisyonunu toparladığı zaman ligimizde sırıtmadan oynayabilecek yeteneklere sahip. Fizik gücüde eklediğimiz zaman bu ikili tamamen eksik olduğu görünüyor. Fiziğini kullanan oyuncular ile karşı karşıya geldiği zaman çok zorluk yaşayacaktır. Misal Donk gibi oyuncular ile karşı karşıya kaldığı zaman top kaybı yaşaması büyük ihtimal olarak gözükür. Bunun sebebi ise Donk’un tamamen fizik gücü kullanması oluyor. Böyle durumlarda yıkılması büyük ihtimal oluyor. Fizik ve kondisyon ligimiz için en önemli durumlardır. Fiziğiniz ve kondisyonunuz yok ise çoğu maçlar da 90 dakika sahada kalmanız mümkün olmayabilir.

Pas başarısı oynadığı maç ortalamalarına baktığımız zaman başarılı şekilde duruyor. Top yönünü değiştirmesini oyunu açabilmesi ve bunu maç içinde az ve öz yapması yaşına göre olumlu oluyor. Oynadığı dakika ortalamasına göre istatistikleri iyi durumda.

Karar verme özelliğini geliştirmesi lazım. Çabuk karar verememesi attığı çalımlar, adam eksiltmeye çalışması ve paslarına çok etki ediyor. Bu durum da takımın top kaybı yaşamasını sağlıyor. 2. bölgede bu tür hatalar büyük sonuçlara uğrayabilir. Direk dalması onun için eksi oluyor. Birkaç adam geçtikten sonra aynı şekilde devam etmesi sonucu takımın ani ataklar yemesine sebep olabiliyor. Çabuk karar verme yetisi gelişmesi hatta düzelmesi lazım. Direk kaleye oynadığı kadar topu ileriye doğru götürdüğü zamanlar takım oyununa katkı sağlaması gözden kaçmaması lazım.

 

 

Trabzonspor performansı tam oturduktan sonra analiz tekrardan güncellenerek aynı link üzerinde bulmanız sağlanacaktır. Her 8 maçından sonra tekrar tekrar girip güncellemeleri takip edebilirsiniz.

 

İndex PXT

Güç:  Orta

Hız: Çok İyi

Dayanıklık: Orta

Zıplama: Kötü

Pas: Orta- İyi

Topla Becerisi: İyi

Bitiricilik: Orta – İyi

Top Sürme: Çok İyi

Duran Top: İyi

Sğukkanlılık: İyi

Sezgi: İyi

Markaj : İyi – Orta

Hızlanma: Çok İyi

Fizik: Kötü

 

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlama Tarihi:  28.07.2019 

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler