Yusuf Yazıcı şahane kapak yaptı!

06.11.2020 - 09:23 | Son Güncellenme: 06.11.2020 - 16:28

Süper Lig'de Trabzonspor formasıyla başarılı performans sergileyen Yusuf Yazıcı, Lille formasıyla Avrupa Ligi maçında Milan'a 3 gol attı. Milli futbolcumuzun bu performansı Fransız basınında geniş yankı uyandırdı. Fransız basını Yusuf Yazıcı için hangi başlıkları attı? İşte o manşetler...

Yusuf Yazıcı şahane kapak yaptı!

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Futbol kariyerine Fransız ekibi Lille’de devam eden milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı, İtalyan ekibi Milan ile oynadıkları UEFA Avrupa Ligi maçında 3 gol attı. Oynadığı futbol ve attığı gollerle gözlerin pasını silen Yusuf Yazıcı’nın bu şık performansı Fransız basınında da manşetleri süsledi. ‘Tarih Yazıcı’ için Fransız basını neler yazdı? Yanıtı haberimizde...

"Lille, Milan'ı Zlatanladı"

Dünyada önde gelen basın kuruluşlarından biri olan L’Equipe, “Lille, Milan’ı Zlatanladı” ifadesini kullandı. Hatırlanacağı gibi 2012 yılında Zlatan Ibrahimovic’e jest yapan İsveç Dil Kurumu, ‘domine etmek’ anlamına gelen Zlatanera/to Zlatan/Zlatanlamak kelimesini sözlüğüne eklemişti.
Ayrıca maç puanında Yusuf’a 9, Zlatan’a ise 4 verildi.

“Milano galibiyetinin mimarı”

Paris kaynaklı gazetelerden Le Parisien, ”Yusuf Yazıcı, Milano galibiyetinin en büyük mimarı oldu” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

“Fransız futbolunun onuru kurtarıldı”

France Football, “Yusuf’un çılgın hat-trick’i sayesinde Lille olağanüstü bir zafer kazandı. Fransa için geçen bu kara haftada Fransız futbolunun onuru biraz olsun kurtarıldı” ifadelerine yer verdi.

“Her sabah Zlatan’dan bir tane atıştırıyor”

Öte yandan Fransa’nın So Foot dergisi, “Zlatan’ı görüyor musunuz? İşte Yusuf Yazıcı, her sabah kahvaltıda ondan bir tane atıştırıyor” görüşünü paylaştı.

“Fransız futbolunun itibarının kazanılmasında yıldız oldu”

RFI da Yusuf Yazıcı’nın müthiş performansını gözden kaçırmadı. Radio France Internationale (RFI) “Yusuf Yazıcı Fransız futbolunun itibarının kazanılmasında yıldız oldu” görüşüne yer verdi.

Yusuf Yazıcı'ya bir tebrik de TFF'den...

Türkiye Futbol Federasyonu da Milli Takımlar sosyal medya hesabı üzerinden Yusuf Yazıcı'yı tebrik etti. Yapılan paylaşımda, "An itibariyle Avrupa Ligi gol kralı. Tebrikler Yusuf Yazıcı" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler