Yusuf Yazıcı'dan transfer itirafı: "İmza atma fırsatım vardı ama..."

İsa Kethüda
28.05.2024 - 16:05 | Son Güncellenme: 28.05.2024 - 16:35

Fransa Ligi takımlarından Lille ile olan sözleşmesi sona eren milli futbolcu Yusuf Yazıcı, geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Yıldız futbolcu transfer itirafında bulundu.

Yusuf Yazıcı'dan transfer itirafı: "İmza atma fırsatım vardı ama..."

AJANSSPOR-HABER

Fransa Ligi ekiplerinden Lille ile olan sözleşmesi sona eren Yusuf Yazıcı, geleceğiyle ilgili SO Foot sitesine açıklamalarda bulundu.

"EURO 2024'e konsantre olmak istiyorum

Sözleşmesinin yakında sona ereceğini söyleyen milli futbolcu, "Hala geleceğin bana neler getireceğini bilmiyorum çünkü Lille'de mutluyum. Borçok önemli kulübün benimle ilgilendiğini görmek mutluluk verici ama her şeyden önce EURO 2024'e konsantre olmak istiyorum. 

"Milan gibi kulüplerin ilgisine kayıtsız kalamazsınız"

Futbolda hala yapmam gereken birçok hayalim var. Elbette Milan gibi kulüplerin ilgisine kayıtsız kalamazsınız. Bakalım gelecek benim için neler hazırlayacak" dedi.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes transfere doymuyor! Milli yıldıza teklif yaptı
Habere Git

"Kenan Yıldız ve Arda Güler özel oyuncu"

Juventus'ta oynayan Kenan Yıldız ve Real Madrid'de forma giyen Arda Güler ile sözlerine devam eden Yazıcı, "İkisi de çok özel oyuncu. Onlara sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Türkler, Real Madrid ve Juventus'a büyük gururla bakıyor. Çok güzel kariyerlere imza atacaklar. Arda'nın performansı için şaşırmadım, o bir fenomen. Kulübünde yaptıklarına şaşıyormıyorum" şeklinde konuştu.

"EURO 2024 için konsantre olmalıyız"

Türk Milli Takımı'nın EURO 2024'teki hedefleri hakkında konuşan Yazıcı, "Konsantre olmalıyız. EURO'daki hataların aynısını orada yapmamalıyız. Tüm ülkemizi ve ailelerimizi hayal kırıklığına uğrattık, bu yüzden hırslarımızı kendime saklamayı tercih ediyorum. Turnuva bitiminde bir tatil yapmak ve kafamı dağıtmak için babamı aradım, o da esprili bir dille beni uzun süre görmek istemediğini söyledi. (Gülüyor.) Çok iyi bir takımımız var, sahada konuşup halkımızı gururlandırmalıyız. Turnuva Almanya'da, herkes için özel olacak" ifadelerini kullandı. 

"Fiziksel olarak gerideydim"

Genç yaşında yaşadığı zorluklara değinen Yazıcı, "13 yaşıma kadar futbol çok kolaydı. Yetenekliydim, iyi bir sol ayağım vardı. Sonra herkes büyüdü, kilo aldı, işte o zaman işler karmaşıklaştı çünkü ben fiziksel olarak gerideydim. Bunu telafi etmek için çok çalıştım. Ligue 1 çok fazla fiziksel olarak bilinen bir şampiyona ama ben bunu bir meydan okuma olarak gördüm, yoluma devam etmek istedim. Burada hakem maçın bitiş düdüğünü çalmadığı sürece herkes sizi zorluyor, hazır olmanız gerekiyor" dedi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a İrlandalı gol kralı! Teklif...
Habere Git

"Hırsızlık deneyimini burada üç kez yaşadım"

Lille evinin hırsızlar tarafından soyulması ile ilgili ise Yazıcı, "Bu deneyimi burada üç kez yaşadım. İlki buraya yeni transfer olduğum zamandı ve soygun sırasında arabamı ve değerli eşyalarımı çaldılar. Bu yıl çok sakin ve güvenli görünen bir yerde yaşıyorum ama yine e devam ediyor. İkinci hırsızlık olayı ise maç sırasında yaşandı. Son hırsızlık olayı da öğleden sonraydı. Kız arkadaşımla evdeydim, asansör kapısının zorla açıldığını duydum. Bizi kaçırıp sonra soymak istediklerini anladım. Korkunçtu çünkü ön kapıyı kırmayı başarsalardı ne olurdu diye merak ediyorum" dedi.

"Real Sociedad'a imza atma fırsatım bile vardı"

Lille'de çok mutlu olduğunu söyleyen Yazıcı, "Buraya ilk geldiğimde kültür şoku yaşamıştım. Türkiye'den ilk defa ayrılmıştım çünkü. Yemek ve dil konusunda sıkıntılar yaşamıştım ama açıkçası çabuk adapte oldum. Lille'de çok mutluyum çünkü sakin bir şekilde futbola konsantre olmanızı sağlayacak her şey var. Üstelik Paris'e, Brüksel'e, Brugge'e, Köln'e, Amsterdam'a, Londra'ya da yakınsınız... Daha ne isteyebilirsiniz ki? Sokakta huzur içinde yürüyebilmeyi de seviyorum, Türkiye'de durum böyle değil ama normal. Küçükken hayalim İspanya'da oynamaktı, hatta Real Sociedad'a imza atma fırsatım bile vardı, bu yüzden bir gün Fransa'da oynamayı düşünmüyordum bile. Sonuçta doğru seçimi yaptım" diye konuştu.

"Fonseca'yı çok seviyorum"

Lille teknik direktörü Fonseca ile olan ilişkisi hakkında açıklama yapan Yazıcı, "Kim olduğumu tekrar göstermek istediğimi ve takıma yardım edebileceğimi söylemek için Fonseca'yı görmeye gittim. Bana güvendi ve çalışmamı istedi. Onu çok seviyorum, ondan çok şey öğrendim. Onun samimiyetini ve oyuncularla olan yakınlığını seviyorum. Ondan daha olgun futbol oynamayı öğrendim. Kendimi hücumda daha keskin buluyorum ve hepsinden önemlisi artık savunmayı yapmayı da seviyorum, bir gün bunu söyleyeceğimi düşünmezdim. (Gülüyor.) Ben futbol oynamayı ve forvetin arkasında olmayı seven bir oyuncuyum ama Fonseca bana bunun yeterli olmadığını gösterdi. Mesela bir topu kazanmamı sevmemi sağladı. Eksik olduğum şey buydu. Yaşlandım, özellikle günümüz futbolunda savunma görevlerine katkı sağlamanın önemini daha iyi anlıyorum" diye konuştu.

"Bir Fransız kulübünün tarihine bir Türk olarak girmek beni çok mutlu ediyor"

12 golle Lille tarihinin Avrupa Kupası'ndaki en golcüsü olan Yazıcı, "Bununla o kadar gurur duyuyorum ki, buraya imza attığımda böyle bir rekor kıracağımı hiç düşünmemiştim. Avrupa kupası maçları yaklaşırken takım arkadaşlarım beni bu konuda çok eleştiriyor, tekrar şov yapacaksın diyorlar, bu da beni güldürüyor. Bir süre sonra bu müsabakalarda Lille tarihinin en iyi golcüleriyle anılmaya başladım ve örneğin Eden Hazard gibi bir oyuncunun çok önde olması gerektiğini düşündüm ama sonuçta hayır (4 golü var). Bir Fransız kulübünün tarihine bir Türk olarak girmek beni çok mutlu ediyor. Lille'in benim için çok özel bir yeri var. Bugün kendime bir isim yapmayı başardıysam, bunda onların payı var" dedi.

Bu sezonki performansı

Bu sezon Lille ile 42 karşılaşmaya çıkan Yusuf Yazıcı, 12 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki futbolcu 2019 yılında Trabzonspor'dan 18.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Fransız ekibine transfer olmuştu. Yazıcı, Lille ile 1 Lig ve 1 Fransa Süper Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler