Lille'den Trabzonspor'a Döndü, Kapılar Kapandı! Rusya Transfer Edecek

Akın Ungan
25.12.2022 - 12:49 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 13:14

Lille'e transfer olduktan sonra Trabzonspor'a geri dönen Yusuf Yazıcı'nın performansı Ligue 1 kapısını kapattı. Yıldız oyuncunun yeni takımı belli oldu.

Lille'den Trabzonspor'a Döndü, Kapılar Kapandı! Rusya Transfer Edecek

Sezon başında Trabzonspor'a kiralık olarak dönen Yusuf Yazıcı, sergilediği performans ile bekleneni veremedi. Eski formunun uzağında kalan yıldız oyuncu, Lille'den de olumsuz rapor aldı. Yusuf Yazıcı'nın yeni takımı belli oldu.

Zenit temasa geçti, Lille ile anlaştı

Akşam'da yer alan habere göre Trabzonspor'daki performansının ardından Lille, Yusuf Yazıcı'yı gönderme kararı aldı. Rusya Ligi'nden Zenit, Yusuf Yazıcı transferi için temasa geçti. Taraflar büyük ölçüde anlaşma sağladı. Pazarlığın devam ettiği ifade edilirken, arada sadece küçük rakamların kaldığı belirtildi.

Dinamo Moskova da ilgileniyor

Yusuf Yazıcı ile Zenit'in yanı sıra Dinamo Moskova da ilgileniyor. Yıldız oyuncunun durumunu yakından takip eden Moskova temsilcisi Fransız kulüp Lille ile temasa geçmeye hazırlanıyor. Ayrıca Yusuf'un, Avrupa'nın büyük liglerinden de takip edildiği kaydedildi.

İlgini Çekebilir
Trabzon mutlu: Ağlata ağlata yendik!
Habere Git

Rusya'ya yabancı değil

Yusuf Yazıcı, Lille'deki performans düşüklüğünün ardından ilk olarak Rusya Ligi ekiplerinden CSKA Moskova'ya kiralanmıştı. Rusya'da çıkışa geçen Yusuf, Fransızlar'ı tekrar heyecanlandırdı. Yıldız orta saha 5 aylık CSKA Moskova macerasında 12 maça çıktı. 8 kez rakip fileleri havalandıran futbolcu, 2 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Avcı biletini kesti

Trabzonspor'da eski günlerini aratan Yusuf Yazıcı hakkında teknik direktör Abdullah Avcı da kararını verdi. Daha önce yaptığı açıklamada "3-4 aydır performansı artmayan futbolcular var. Net olarak söylüyorum; artık beklemeyeceğim. Oyuncu fiziksel, zihinsel ve enerji olarak işin içine girecek. Dışında kalırsa, ben de dışarıda bırakırım. Gerekirse altyapıdan alıp oynatacağım" diyen Avcı'nın biletini kestiği futbolcular arasında Yusuf'un da bulunduğu belirtildi.

Trabzonspor'a döndü, bekleneni veremedi

Yusuf Yazıcı, Lille'e döndükten sonra sezon başında Trabzonspor'a kiralandı. Bordo-Mavililer'in altyapısından yetişen milli oyuncu, Karadeniz ekibinde bekleneni veremedi. Bu sezon sadece 8 maçta süre bulan Yusuf Yazıcı, 311 dakika sahada kaldı ve skor katkısında bulunamadı.

İlgini Çekebilir
Meler'e sert eleştiri! "TFF başkanını dikkate almamış gibiydi"
Habere Git

Rekor bedelle transfer oldu

Trabzonspor altyapısından yetişen Yusuf Yazıcı, Lille'e giderken Bordo-Mavililer'in satış rekorunu da kırdı. Daha önce Gökdeniz Karadeniz'de bulunan 8.7 milyon Euro'luk bonservis rekoru, Yazıcı'nın eline geçti. Yıldız orta saha Fransa'ya 18.5 milyon Euro karşılığında imza attı. 

Bordo-Mavili forma ile kariyeri boyunca 108 maça çıkan Yusuf Yazıcı, 22 gol attı, 21 de asist yaptı. 25 yaşındaki futbolcu Lille'de ise 93 kez forma giydi. Ligue 1 temsilcisinde 17 kez ağları sarsan milli oyuncu, 11 defa takım arkadaşlarına son pası veren isim oldu.

Senin için hazırladığımız haberler