Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın'dan Radyospor'da flaş sözler!

24.11.2017 - 20:32 | Son Güncellenme: 24.11.2017 - 20:32

Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın'dan Radyospor'da flaş sözler!

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Gençler Şampiyonası’nda yaşandığı gündeme gelen “kumar skandalı” hakkında açıklamalar yaptı. Yalçın, söz konusu skandala karışanların 4 kişi olduğunu ve 41 çocuk ile antrenörlerin zan altında bırakıldığını ifade etti.

Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Yalçın’ın açıklamaları şu şekilde:

“Çocuklarımızı 80 milyonun önüne atmak hata”

Söyleyeceğim şey kısa ve özdür. Bir kere bizim Türk örf ve adetlerimize ve basın ahlakına göre böyle haberler şahsım adına olsa hay hay derim. Ama bu çocuklarımızı 80 milyonun önüne koymakla hata ediyorlar. Bugün bazı basın yayın organlarında çıkan, gerçeklikten uzak bu anlayış beyhudedir. Biz bu karalama kampanyasına karşı dik durduk. Ben büyük camiamızın başkanı olarak, bu görevi sürdürürken, genç evlatlarımıza, ekibimize, antrenörlerimize sahip çıkıyorum. Bu haberi yaptıranlar malumdur. Bu odaklar, en kısa sürede mahkemelerde ortaya çıkarılacaktır.

Federasyon’dan görevli orada yok muydu?

Antrenör ne demek? O oyuncuların hocası demek. 12 antrenörden bahsediyoruz. Çocuklar çıkmışlar, ya da çıkmamışlar. Federasyondan yetkili anlamında 12 antrenör ve başında da bir duayen var. Orhan Hoca’dan bahsediyorum. Bugün bu camianın öncülerinden biridir. Gittikleri yer Sofya’dır. Bu çocuklar, madalya aldığında kim haber yapmıştır? Bununla gururlandık dediler mi? Hangi gün başarılar haber yapıldı?

Olayın gerçekştiği tarih ve çıkan haberler…

Bu olay 5 Mayıs’ta gerçekleşmiştir. Bizim grafiğimiz ortadadır. Geldiğimiz günden itibaren, 7 aylık süreçte 450 sporcumuz yurt dışına gitti. Geçen dönemlere bakın, 4 yılda kaç sporcu gitmiştir? Biz, gelişimle alakalı, Türk yüzmesini ihya etmeye çalışıyoruz. Hak ve adalet neyse onu yapıyoruz. Bugün itibarıyla, geçen senelerde neler olmuş? Medya doğru haber yapmakla mükelleftir. Biz antrenör eğitimlerini kendi bünyemizde yapıyoruz. Devletimizin kasasına giren para da 110 milyon liradır. Geriye dönüp sorguluyorum, bunlara nerede? Kasıtlı olarak haberler çıkarılıyor.

“4 çocuktan 3’ü zaten yüzmeyi bıraktı”

17,18,19 yaşlarında çocuklar. Sporcunun ahlak kuralları var. Bunlar da uyuyorlardı. Hatalar olabilir mi? Olabilir. Bunlar insan hayatında görmeye alıştığımız şeyler. 4 tane çocuk dışarıya çıkmış. Ama tüm sporcuların adını yazarsanız yanlış yapmış olursunuz. Zaten bunlardan 3’ü de yüzmeyi bıraktı. Bu çocukların hepsinin ailesi var. 41 çocuk ve antrenörleri zan altında bırakmak çok büyük terbiyesizliktir. Bu çocukların ismi bu ülkede, ya da dünyanın neresinde olursa olsun. Eğer reşit değilse ve adam bile öldürmüş olsa bile isimleri verilmez.

“Söz konusu sporcuların lisansları zaten iptal edildi”

Camiamızı kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak için yol almaya çalışanlar var. Bu yolun sonu çıkmaz sokaklardır. Ahlak sınırları aşılmıştır. Sporcularımız, ailemiz ve yüzme camiamız etle tırnak gibiyiz. Biz her zaman doğruların yanındayız. Hakikat, er ya da geç ortaya çıkar. Federasyonu yıpratmak için bu çocukları kullanan anlayışı şiddetle kınıyorum. Söz konusu sporcuların lisansları zaten iptal edilmiştir.

“Biz geleceği inşaa etmek istiyoruz”

Biz İstiklal marşımızı göklere çekmek için önümüzdeki organizasyonlara hazırlanıyoruz. Biz, birilerinin hayal bile edemediklerini icra ediyoruz. Bu sene İsrail’den gelirken, İspanya, Almanya’yı geride bırakarak 5.olduk. Bu çocuklar, finaller ve yarı finaller görüyorlar. Bu bir gelecektir. Biz geleceği inşaa ediyoruz. Bu milleti en iyi şekilde temsil etmek boynumuzun borcudur.

Senin için hazırladığımız haberler